Zes vragen aan landskampioen Dani Hagebeuk

Wij spraken met de kampioen van de E-Divisie en stelden hem zes vragen.

Gefeliciteerd met je titel in de E-Divisie, vanaf wanneer kwam bij jou het besef dat je wel eens kampioen zou kunnen worden?

“Ik wist voor het seizoen al dat ik een goede kanshebber zou zijn voor de titel, al rekende ik daar niet meteen op. Na een vlammende start met hoge uitslagen tegen PEC Zwolle (5-0) en FC Utrecht (7-0) wist ik zeker dat ik wel eens in de top-3 kon gaan eindigen en misschien wel de titel kon pakken. Toen ik op een gegeven moment 9 punten voorsprong had op de nummer 2, wist ik dat mijn kansen groot waren om kampioen te worden.”

Wordt je nog gehuldigd door Ajax? Ga je naast de Arena op een podium staan?

“Dat zou natuurlijk geweldig zijn, haha! Ik ga zeker weten een mooi feestje krijgen, alleen ik denk dat het ook van Ajax 1 afhangt of het feestje wat groter wordt. Stiekem hoop ik toch wel een beetje bij het team te zijn tijdens de huldiging mochten ze kampioen van de eredivisie worden.”

Hagebeuk werd in zijn woonplaats Amersfoort in ieder geval al als een held onthaald. Zie hieronder:

Had je verwacht dat het zo makkelijk zou gaan? Je steekt met kop en schouders boven de rest uit en hebt alles tot nu toe gewonnen.

“Nee, dat had ik niet verwacht. Er zijn een aantal grote namen van de Nederlandse FIFA-wereld die meedoen aan de E-Divisie. Denk daarbij aan Aristote Ndunu, Bryan Hessing, Quinten van der Most en Danny Hazebroek. Dus ik had verwacht dat het een spannende race zou worden. Het is alleen maar mooi dat ik boven de verwachtingen uit ben gestegen en heb bewezen dat ik de nummer 1 van Nederland ben.”

 Wat verwacht je van de FUT Regional Finals in Madrid, wat zijn je kansen daar?

“Ik ga me ten eerste natuurlijk uiterst goed voorbereiden op dat toernooi, dat op 6 mei begint. Ik schat mijn kansen best hoog in. Ik denk wel dat ik daar ver kan komen.”

Zien we jou bij een eventueel volgend seizoen terug?

“Er moet wel iets heel geks gebeuren mocht ik volgend seizoen niet spelen in de E-divisie. De opzet is heel erg goed en leuk. Het is natuurlijk nog het eerste seizoen en er is nog genoeg ruimte voor verbetering. Maar mocht het tweede seizoen er komen, ben ik erbij.”

Wat ga je allemaal doen wanneer dit seizoen van de E-Divisie is afgelopen?

“Er staan wat leuke evenementen met fans op het programma en natuurlijk blijf ik hard trainen! Er staan daarnaast nog meer leuke dingen op de planning, maar daar kan en mag ik helaas nog weinig over zeggen.”