Zeges Groningen en Roda, nieuwe commentator E-Divisie

Speelronde 31 van de E-Divisie stond in het teken van de terugkeer op de PS4 en het debuut van NOS Langs de Lijn-commentator Chris Wobben.

FC Groningen-PEC Zwolle: 2-1

Na zeven speelrondes op de Xbox One werd er vandaag weer overgeschakeld op de PS4. En dat legde Absalom Warkor (FC Groningen) in zijn wedstrijd tegen Stefan Vellinga (PEC Zwolle) zeker geen windeieren.

Al na 10 minuten had hij de eerste bal er namelijk in liggen. Met een weergaloze actie van Luis Suárez stuurde hij drie man het bos in en schoot hij onberispelijk raak. Weer tien minuten later stond zelfs al de 2-0 op het bord toen N’Golo Kanté voor FC Groningen een rebound intikte.

Warkor dacht een ruime zege te kunnen gaan boeken, maar Vellinga gaf zich niet direct gewonnen. Dat resulteerde al snel in de aansluitingstreffer van Pierre-Emerick Aubameyang. Warkor deed hierna echter waar hij het beste in is. Hij verdedigde erg sterk, maakte daardoor de wedstrijd dood en pakte de drie punten.

Het duel tussen Tom Heijnen (l) en Frank van der Slot (r) was de eerste voor commentator Chris Wobben (m)

Roda JC-Sparta: 3-2

Onder toeziend oog van nieuwbakken E-Divisie-commentator Chris Wobben (NOS Langs de Lijn) boekte Tom Heijnen (Roda JC) ten koste van Sparta (Frank van der Slot) zijn zevende zege van het seizoen, 3-2.

Hoewel Van der Slot al in de 10de minuut op voorsprong kwam via Karim Benzema, sloeg Heijnen hard terug door twee keer te scoren. Omdat Van der Slot een fout bij Roda JC afstrafte door in de 63ste minuut de 2-2 te maken werd het nog even spannend.

Tien minuten later was het echter Heijnen die via Gareth Bale het duel op slot gooide.

Check hier de winnende goal van Heijnen:

ADO Den Haag-PSV: 0-0

In een duel dat gehinderd werd door technische malheur, het scherm van PSV’er Romal Abdi viel uit tijdens de wedstrijd terwijl ADO Den Haag-speler Mitchel Denkers vol in de aanval was, kwamen beide spelers niet tot scoren.

Dat was een eerlijke afspiegeling van de tweestrijd, want beide spelers verdedigden erg sterk en kwamen maar sporadisch tot een kans.