Willem II wint weer, wil Ajax aanpakken

Nadat Daniel Kuipers vorige week voor het eerst had gewonnen, boekt hij tegen Absalom Warkor (FC Groningen) zijn tweede zege.

FC Groningen-Willem II: 0-1
Vorige week wist Daniel Kuipers met Willem II voor het eerst de drie volle punten binnen te halen door in de slotfase het PEC Zwolle van Stefan Vellinga te verslaan.

In speelronde 27 van de E-Divisie stond het duel met FC Groningen op het programma. In de eerste helft was er veel balbezit (65%) voor Warkor, maar hele grote kansen leverde het niet op.

Maar nadat die er wel kwamen voor F Groningen was het ietwat tegen de verhouding in Radja Nainggolan die in de 62ste minuut de enige treffer van de wedstrijd maakte.

Na afloop sprak Kuipers duidelijke woorden over het restant van zijn seizoen. “Ajax moet te pakken zijn”, sprak hij hoopvol over Dani Hagebeuk, die tot nu toe alles heeft gewonnen in de E-Divisie.

“Ajax is voor mij de belangrijkste wedstrijd, ik hou niet van arrogantie, laten we het daar op houden. Daarom wil ik ze pakken.”

Roda JC-FC Twente: 3-1
Zoals verwacht zette Heijnen zijn tegenstander al vanaf het begin flink onder druk. Van den Boogaard, die nog niet wist te winnen in de E-Divisie, hield in de eerste helft echter knap stand.

Na 53 minuten spelen werd de druk hem te veel en moest hij alsnog een tegentreffer van Roda incasseren. Daarna was het snel gedaan. Een afstandsschot van Messi en een slalom van George Best betekenden al snel de 3-0 voorsprong voor Heijnen.

Michael Laudrup maakte nog wel een eretreffer voor Van den Boogaard, maar verder kwam de esporter van Twente niet.

NEC-FC Utrecht: 1-0
Romano Jansen (NEC) boekte zijn vierde zege in de E-Divisie ten koste van Lode de Boo (FC Utrecht). De 1-0 eindstand werd al in de eerste helft bereikt door een doelpunt van Romelu Lukaku. De Boo verloor met Steven N’Zonzi simpel de bal waarna de spits van Everton onbedreigd de 1-0 kon binnenschieten.

In de tweede helft mocht De Boo lang hopen op een puntje, de druk op het doel van NEC nam toe, maar gescoord werd er niet meer.