Vitesse NEC Paskie Rokus Romano Jansen

Vitesse wint Derby van Gelderland, Utrecht sloopt Willem II

Tussen Vitesse en NEC was de spanning om te snijden. Dit gold niet voor de twee andere wedstrijden van vandaag. Utrecht maakte gehakt van Willem II en Heracles boekte een gecontroleerde overwinning.

Vitesse-NEC Nijmegen: 2-1
De Derby van Gelderland was een echte 6-puntenwedstrijd tussen de nummer 9 en 10 op de ranglijst, en stond in het teken van gemiste kansen en een doorslaggevende penalty.

Paskie Rokus had binnen tien minuten een gigantische kans voor Vitesse op de slof, maar deze werd vakkundig om zeep geholpen. Kort daarna was er ook een grote kans voor het NEC van Romano Jansen, maar ook hier werd er verzuimd om te scoren. De spanning was om te snijden en beide ploegen hadden behoorlijke kansen op de openingstreffer.

Na de rust gingen de E-Divisionisten verder met hun aanvallende spel, maar er moest een penalty aan te pas komen om de wedstrijd echt open te breken. Vitesse verzilverde de strafschop en wist kort daarna nogmaals te scoren, waardoor er ineens snel 2-0 op het scorebord stond.

Jansen wist zich met NEC te herpakken en zorgde in de 70ste minuut voor de aansluitingstreffer. Vervolgens soleerde Martial langs meerdere Vitesse-spelers op weg naar het doel, maar met bijna de gehele ploeg van Rokus in zijn kielzog was de druk te groot en wist de keeper van Vitesse zijn inzet tot corner te verwerken. Door een foutje in de opbouw van Vitesse kreeg NEC nog een grote schietkans, maar de Gelderse Derby bleef op 2-1 steken.

Check de wedstrijd hier:

FC Utrecht-Willem II: 4-0
Binnen tien minuten waren er al twee grote kansen voor Utrecht, waarbij Lode de Boo ook het beste van het spel had. Daniel Kuipers wist lang weerstand te bieden, maar na een gruwelijk mooie combinatie van Utrecht werd het dan toch 1-0. Niet lang daarna gaf Kuipers een penalty weg die hem ook nog eens een rode kaart opleverde, waardoor het steeds lastiger werd voor Willem II.

Een actie van Ruud Gullit liet de keeper verbaasd achter, waardoor er al snel in de tweede helft 3-0 op het scorebord stond. Binnen een uur speeltijd werden de frustraties te groot voor Kuipers waardoor Willem II met 9 man verder moest en de wedstrijd gespeeld was. De Boo maakte nog de 4-0 om het drama compleet te maken.

Heracles Almelo-sc Heerenveen: 2-1
Bryan Hessing zal het de komende tijd erg druk hebben met in april een online kwalificatie voor een heuse jeugdopleiding voor esporters van Heracles. Uiteraard betekent dit niet dat de E-Divisie op zich laat wachten, en vandaag moest Hessing zich opmaken voor het duel met Niels Krist (sc Heerenveen).

Het drukke bestaan van een E-Divisionist bij Heracles leek hem niet te deren, want na een krappe 20 minuten spelen stond de 1-0 al op het scorebord via de voet van Gareth Bale. Kort daarna kwam Bale opnieuw over de linkerflank opstomen, echter speelde Heracles het niet goed uit en was de kans alweer verkeken. De wedstrijd wilde verder niet op gang komen, mede dankzij een rustige en controlerende Hessing. Echter kreeg Krist toch de 2-0 nog om zijn oren op slag van rust.

De tweede helft ging op dezelfde voet verder, waarbij Krist constant in de verdediging werd gedwongen. Echter was het Heerenveen dat in de slotseconden van de wedstrijd de eretreffer mocht maken.