Vinken derde profspeler ECV Esports

De jongeling is na Jordy Hilterman en de esporter van AZ, Aristote Ndunu, de volgende die van de esport-organisatie een profcontract krijgt.

De 16-jarige Vinken was al langer verbonden aan ECV en liet de laatste maanden zien tot de FIFA-top van Nederland te horen. Zo won hij meerdere Pro Players-toernooien en was hij samen met Ndunu de sterkste op het 2vs2-toernooi van Comic Con.

Vinken (r) samen met Ndunu tijdens Comic-Con

“Ik krijg nu begeleiding in de game en verder biedt ECV mij financieel gezien veel mogelijkheden nu”, laat Vinken weten aan Studio eSport. “Ik ben hier heel blij mee en mijn eerste doel zal zijn om snel nog beter te worden.”

Bij ECV zijn ze erg blij met de jongeling. “Lev is een jaar geleden gestart binnen de community en heeft zich opgewerkt naar een officieel contract”, valt te lezen op de site van ECV. “Lev is hierbij een groot voorbeeld dat iedere gamer met ambitie de top kan behalen met inzet, focus en balans.”

Vinken zal veel gaan optrekken met Ndunu en de (internationale) toernooien afgaan. Een eventuele rol binnen een betaald voetbal organisatie is (nog) niet aan de orde.

Bron: www.ecvesports.nl