Verrassende winst Feyenoord, spectaculair slot Roda-Groningen en Ajax haalt weer uit

Vandaag waren er drie vermakelijke wedstrijden te beleven, waarbij het verlies van de nummer twee in de E-Divisie het meest in het oog sprong.

Feyenoord-AZ Alkmaar: 3-1
Met een tweede plek in de stand voor AZ leek Aristote Ndunu de favoriet, echter had Feyenoord aan de hand van Quinten van der Most de laatste tijd op de Xbox de weg naar boven gevonden en was dus niet op voorhand uit te vlakken.

Feyenoord bouwde rustig op met secure passing, maar het was AZ dat binnen een half uur wist te scoren. Van der Most raakte niet van de wijs en wist met een mooie aanval over veel schijven de gelijkmaker te scoren en binnen korte tijd zelfs de voorsprong te nemen. Het hield daar zelfs niet op met de 3-1 op slag van rust.

Ndunu moest weer op zoek naar de aanval, en deed dit ook met een schot op de lat. De rest van de tweede helft werd vooral uitgevochten op het middenveld, wat in het voordeel van de thuisploeg was. AZ kwam er niet meer doorheen waardoor de tweede helft doelpuntloos en zodoende 3-1 bleef.

Bekijk hier alle wedstrijden van speelronde 26

Roda JC-FC Groningen: 2-2
Groningen kwam overtuigend uit de startblokken met veel kansen voor Absalom Warkor. Vervolgens liet Tom Heijnen van zich horen en zette Roda JC op voorsprong. Ondanks een wereldkans voor Warkor ging Heijnen met een 1-0 voorsprong de rust in.

In de tweede helft viel de gelijkmaker dan toch. De rest van de wedstrijd golfde op en neer en het leek er op dat Roda na de 2-1 met 3 punten naar huis mocht gaan, ware het niet dat Groningen in de blessuretijd een penalty kreeg en deze kalm verzilverde.

Ajax-FC Twente: 5-0

Jaimy van den Boogaard stond bij aanvang van deze wedstrijd op de een-na-laatste plek in de E-Divisie met 2 punten en leek op voorhand dan ook kansloos tegen het Ajax van Dani Hagebeuk dat nog geen puntenverlies heeft geleden. De verhoudingen waren op het veld dan ook snel merkbaar, ondanks een redelijk standvastig begin van Twente met enkele gevaarlijke afstandsschoten.

Hagebeuk wist de score te openen in de 25ste minuut en bouwde deze in de eerste helft al uit naar een nette 3-0 ruststand. In de tweede helft kon Van den Boogaard het tij niet keren en zodoende ging Ajax lekker door met aanvallen. Het duel eindigde in een 5-0 overwinning voor de thuisploeg en Ajax blijft zodoende fier bovenaan staan in de E-Divisie.

Bekijk hieronder de uitslagen en bekijk hier de stand in de E-Divisie.

Uitslagen E-divisie speelronde 26-3