Veelvraat Hagebeuk wint ook Ziggo eBattle ‘The Clash’

Landskampioen Dani Hagebeuk heeft vrijdagavond de Ziggo eBattle ‘The Clash’ gewonnen. Een toernooi, gehouden in de Ziggo eRoom op sportpark De Toekomst, met 8 van de beste FIFA-spelers van Nederland.

Naast Hagebeuk deden er met Feyenoorder Quinten van der Most en Roda JC-speler Tom Heijnen nog twee spelers mee uit de E-Divisie. Het spelersveld werd gecompleteerd door Ali Riza Aygün, Levy Frederique, Bob van Uden, Bas Quist en Jaey Daalhuisen.

Stuk voor stuk toppers in Nederland waarvan er maar liefst vijf (Hagebeuk, Aygun, Frederique, Van Uden en Quist) naar de FUT Regional Finals in Madrid gaan. Van der Most kan daar nog bijkomen als hij tweede weet te worden in de E-Divisie.

De acht spelers werden onderverdeeld in twee groepen en speelden op de PS4 een potje FUT tegen elkaar. Net als in de E-Divisie bleek Hagebeuk onverslaanbaar in groep A en won hij al zijn groepswedstrijden (3-0, 1-0, 5-2).

Van der Most moest er als eerste aan geloven tegen de Ajacied, won zijn tweede wedstrijd met 1-0 van Quist , maar eindigde uiteindelijk als derde in de groep na een 3-2 nederlaag tegen Frederique.

Omdat alleen de groepswinnaar verder ging was groep A snel beslist, dat was wel anders in groep B. Daar stond Heijnen tegenover Aygun, Van Uden en Daalhuisen.

Hij versloeg Daalhuisen in zijn eerste wedstrijd met 2-1, daarna speelde hij met 2-2 gelijk tegen Aygun. De derde groepswedstrijd tegen van Uden moest bepalen wie het tegen Hagebeuk op ging nemen in de finale. Van Uden, zelf keeper van Almere City onder 19, had aan gelijkspel genoeg, maar wist zelfs met 2-1 te winnen.

In de zeer hoogstaande finale, die werd gespeeld in een best-of-3-serie, had Hagebeuk het knap lastig met Van Uden. Na de 1-0 van Antoine Griezmann (mooie aanval), kwam Van Uden meteen terug tot 1-1.

Rond de 45ste minuut ging het pas echt los. Eerst maakte Hagebeuk er op slag van rust 2-1, vlak erna profiteerde hij van een bug in het spel waarbij de verdediging van Van Uden opeens bleef staan. Van Uden liet zich echter niet van de wijs brengen en maakte bijna meteen de 3-2, maar vlak daarna moest hij alweer de 4-2 incasseren.

 

 

In de slotfase van deze eerste wedstrijd werd het nog 4-3 en probeerde Van Uden er een verlenging uit te slepen. Het was echter Hagebeuk die via een counter de 5-3 maakte en zo de wedstrijd besliste.

Strafschoppen beslissen finale

Wedstrijd twee was in het begin minder spectaculair maar zeker niet minder spannend. Het duurde even voordat er gescoord werd maar ook hierna ging het los.

Hagebeuk kwam drie keer op voorsprong, maar zag ook drie keer Van Uden gelijk maken. Uiteindelijk moesten strafschoppen de beslissing brengen en miste Van Uden er een.