Van Uden via Hagebeuk naar Berlijn, ook Van der Most geplaatst

Bij de FUT Regional Finals in Madrid hebben Feyenoorder Quinten van der Most en Bob van Uden zich geplaatst voor het FIFA Ultimate Team Championship in Berlijn op 20 en 21 mei.

Ajacied en landskampioen van de E-Divisie Dani Hagebeuk haalde het net niet.

In totaal deden er zeven Nederlanders mee in Madrid, waar ook flink wat prijzengeld te verdelen valt. Hagebeuk, Bryan Hessing (Heracles Almelo), Bas Quist, Levy Frederique, Tony Kok (Telstar) en Van Uden deden mee op de PlayStation 4. Van der Most was de enige Nederlandse deelnemer op de Xbox.

Van de zeven Nederlanders wisten Hagebeuk (1ste groep 6), Quist (2de groep 6), Hessing (2de groep 5), Van Uden (1ste groep 7) en Van der Most (2de groep 2) zich te plaatsen voor de kwartfinales. Kok (3de groep 8) en Frederique (3de groep 7) haalden het niet.

Van der Most ging in de kwartfinales nipt met 2-1 onderuit tegen de esporter van Paris Saint-Germain, Daxee. In de herkansingsronde vocht hij zich knap terug met zeges op Drerhano en Cody. De finale lonkte voor de Rotterdammer, maar hij verloor maar net van UNILAD GORILLA met 3-2.

Wisselend succes op PS4, drama voor Hagebeuk

In de kwartfinales van de PS4 moesten Hessing en Hagebeuk het tegen elkaar opnemen en wist de Ajacied met 1-0 te winnen. Quist won ook zijn partij en Van Uden verloor van Maniika. Omdat Quist een ronde later van diezelfde Maniika verloor en Hagebeuk onderuit ging tegen Prinsipe zaten alle Nederlanders op de PS4 al snel in de herkansingsronde.

Verliezen in deze ronde betekent dat je bent uitgeschakeld. Van Uden deed dat dan ook niet door Gotzery te verslaan, voor Hessing eindigde het avontuur wel na een nederlaag tegen THESTRXNGER. Diezelfde esporter stootte een ronde later Quist uit het toernooi.

De winnaar van dat duel zou zich plaatsen voor ‘Berlijn’, en dat was ook de inzet bij Van Uden-Hagebeuk.

De twee kenden elkaar al een beetje want vorige week stonden ze nog tegenover elkaar in de finale van de Ziggo eBattle ‘The Clash’. Een opwarmtoernooi voor ‘Madrid’. Toen besliste Hagebeuk het duel op strafschoppen en ook deze keer kreeg het zo’n bloedstollend einde.

Beide spelers kwamen twee keer tot scoren waardoor er bij een stand van 2-2 verlengd moest worden. Daarin kregen zowel Hagebeuk als Van Uden flinke kansen. Toch werd er niet gescoord en moesten strafschoppen de beslissing brengen.

Van Uden schoot zijn eerste strafschop hoog over, maar ook Hagebeuk wist zijn eerste penalty niet te verzilveren. Daarna schoten de heren met scherp, maar miste Hagebeuk zijn vierde strafschop en kon Van Uden het afmaken. Dat deed hij ook, daarbij Hagebeuk met groot verdriet achterlatend.

Een ronde later ging Van Uden na verlenging ook onderuit tegen THESTRXNGER, zodat de finale op de PS4 aan zijn neus voorbij ging. Maar dat zal hem waarschijnlijk een zorg zijn, gezien zijn plaatsing voor ‘Berlijn’.