Van Uden naar PEC Zwolle

In navolging van veel andere clubs heeft ook PEC Zwolle een tweede esporter aangetrokken. Bob van Uden gaat komend seizoen voor de club uitkomen in de E-Divisie.

Stefan Vellinga, die vorig seizoen als vijftiende eindigde in de E-Divisie, blijft aan de club verbonden.

Van Uden is geen onbekende in de FIFA-wereld. Zo plaatste hij zich in mei bij de FUT Regional Finals in Madrid voor het FIFA Ultimate Team Championship in Berlijn. Hij deed dat door landskampioen Dani Hagebeuk te verslaan. In Berlijn haalde hij de knock-outfase.

Commercieel directeur Joost Broerse reageert op de website van de club verheugd op de komst van Van Uden. “Gezien de ontwikkelingen in de markt van de esport, zijn wij blij dat het ons gelukt is om naast Stefan een speler van topniveau aan ons team toe te voegen. Met deze aanwinst, gaat de club voor een hoge eindklassering in de E-Divisie strijden.”

Naast zijn prestaties op het digitale speelveld, is Van Uden ook in de buitenlucht actief als sporter. Hij keept momenteel bij Almere City FC O19 en traint dagelijks mee met de beloften. “Vanuit de goede contacten met de club uit Almere is de mogelijkheid tot deze constructie ontstaan. Beide clubs beschouwen dit als een unieke kans en zien dit als een waardevolle investering richting de toekomst van de E-Divisie”, aldus Broerse.