Quinten van der Most (Foto: Feyenoord)

Van der Most ten onder in groepsfase Hawks Pro Cup, Empa wel door

Voor Feyenoorder Quinten van der Most zit de Hawks Pro Cup er na de groepsfase op. De nummer drie in e E-Divisie wist maar één wedstrijd te winnen.

Van der Most verloor zijn eerste wedstrijd in het online FUT-toernooi na strafschoppen van de Fin Anton Korvenaho. Nadat hij zijn tweede wedstrijd met 3-1 verloor van de Zweed Rasmus Nyström, pakte hij zijn eerste winst op de Braziliaanse winnaar van de Regional Finals in Miami, Lucas Gonçalves.

Hij moest daarna winnen van de Zweedse wereldtopper Ivan Lapanje, maar ging hard met 5-2 onderuit. Het leverde hem uiteindelijk een vierde plek op in de groep, waarbij de beste twee zich plaatsten voor de knock-outfase van het toernooi, waar 500 dollar te verdienen is.

Empa en Nero

Aan het online toernooi deden drie Nederlanders mee. Naast van der Most werden ook Jeroen Nero en Brian Empa uitgenodigd. Empa was eerst reserve, maar mocht door een afzegging alsnog meedoen.

Toch wist hij het goed te doen in groep A want met drie zeges en een nederlaag (2-1, 3-1, 1-0, 1-3) werd hij groepswinnaar en komt hij 25 april in actie in de volgende ronde. Nero pakte alleen punten na een walkover, zijn andere groepsduels verloor hij ruim (1-4, 0-4, 2-4).