Van der Most en Van Uden onderuit op FUT Championship

Quinten van der Most is bij het Ultimate Team Championship in Berlijn uitgeschakeld. In het toernooi, waar de 32 beste FUT-spelers ter wereld aanwezig zijn, verloor hij op de Xbox in de knockoutfase met 4-1 van Spencer Ealing (Gorilla Unilad), dezelfde speler die hem uitschakelde in de FUT Regional Finals in Madrid.

Van der Most, die als tweede was geëindigd in zijn poule en in de eerste ronde van de knockoutfase Lucas Cuillerier (PSG Daxee) van Paris Saint-Germain versloeg, stond in de verliezersronde tegen Rafael Fortes (RAFIFA13), teamgenoot van Daxee bij Paris Saint-Germain.

Het zou een bloedstollende wedstrijd worden, want beide spelers wisten dat ze uitgeschakeld zouden zijn bij een nederlaag en een zege plaatsing zou opleveren voor de FIFA Interactive World Cup in Londen.

Na een klein half uur spelen keek Van der Most tegen een 0-1 achterstand aan, maar vlak voor rust maakte hij dat goed door met Cristiano Ronaldo voor de 1-1 tekenen.

Omdat er verder niet gescoord werd, moest er verlengd worden. Hierin leek Van der Most het onderspit te moeten delven toen Fortes via Lionel Messi in de 117de minuut op 1-2 kwam.

De Feyenoorder rechtte nog een keer zijn rug en maakte in de blessuretijd alsnog de 2-2 via Ronaldo. In de beslissende strafschoppenserie miste hij echter met Neymar en Paul Pogba waar Fortes al zijn penalty’s raak schoot en de zege pakte.

KINGEP sterk in groep, snel eruit in knockout

Bob van Uden (KINGEP), die actief was op de PlayStation 4, begon sterk aan het toernooi en won al zijn groepswedstrijden. In de knockoutfase ging hij echter al meteen met 2-1 onderuit tegen de esporter van VfL Wolfsburg, Timo Siep.

In de verliezersronde was Tim Katnawatos (THESTRXNGER) duidelijk met 4-1 te sterk en eindigde het avontuur voor Van Uden, die zich in Madrid had geplaatst voor het toernooi door Dani Hagebeuk, kampioen van de E-Divisie, te verslaan.

Het toernooi in Berlijn gaat zaterdag verder en is live te volgen via de website van EA Sports.