Utrecht velt Groningen in slotfase, Twente en Willem II nog zonder zege

In de eerste speelronde op de Xbox sleept Utrecht een zege uit het vuur. ADO en Excelsior doen goede zaken met benauwde zeges op FC Twente en Willem II.

Vooraf leek het duel tussen ADO (Mitchel Denkers) en Twente (Jaimy van den Boogaard) een makkie te worden voor de nummer drie van de ranglijst. Twente, zeventiende in de E-Divisie, bood echter goed partij. Een doelpunt in de eerste helft van Anthony Martial werd hem echter te veel, 1-0.

Danny Hazebroek (Excelsior) moest tegen Willem II’er Daniel Kuipers alle zeilen bijzetten om zijn tweede plek in de E-Divisie veilig te stellen. De 2-1 ruststand die op het bord stond bleef echter staan, waardoor Kuipers, net als Van den Boogaard, nog altijd niet hebben gewonnen in de E-Divisie.

Het spannendst was het bij FC Groingen-FC Utrecht, oftewel Absalom Warkor-Lode de Boo. Warkor nam in de 57ste minuut de leiding, maar zag De Boo niet veel later via een hard schot van Steven N’Zonzi op gelijke hoogte komen.

In blessuretijd maakte Utrecht de nachtmerrie voor Groningen compleet door met een afstandsschot van Vidal de 2-1 te maken. Want hoewel Warkor via Gareth Bale nog een geweldige kans kreeg op de 2-2, werd er niet meer gescoord.

Warkor baalde flink en vooral van de 2-1. “Wat was dit voor goal? Hij was vies, hij was vies”, was zijn duidelijke commentaar.