Mitchel Denkers Ado Den Haag

Twente pakt eerste winst, ADO pijnlijk onderuit

In speelronde 29 van de E-Divisie lijkt Mitchel Denkers de aansluiting met de top te verliezen en weet Jaimy van den Boogaard voor het eerst de volle buit te pakken.

Willem II-ADO Den Haag: 1-0
Denkers is al enige tijd terug te vinden in de top van de E-Divisie, maar tegen laagvlieger Daniel Kuipers (Willem II) ging hij in speelronde 29 verrassend onderuit.

Kuipers wilde meteen laten zien dat hij onterecht onderin de stand staat, maar zijn goede afstandsschot werd goed gekeerd door de doelman van ADO. Denkers was vervolgens slordig waardoor Kuipers een grote kans kreeg, maar ook de rebound werd geen doelpunt, want deze eindigde in het zijnet.

Hierna bleef Kuipers mooi veldspel op de mat leggen, maar Denkers weerde zich kranig. De rest van de eerste helft werd grotendeels op het middenveld uitgevochten. De Haagse club begon de tweede helft stukken beter, met veel gevaar voor het doel van de Tricolores.

Vanwege de 0-0 op het scorebord liep de spanning op, terwijl het overwicht naar de kant van ADO begon te kantelen. Het was echter Willem II dat de winst pakte door via een lage, strakke voorzet van Gareth Bale en vervolgens het schot van Antoine Griezmann te scoren.

Check de slotfase van het duel hier:

FC Twente-PSV: 3-0
Jaimy van den Boogard (FC Twente) begon goed aan de wedstrijd tegen Romal Abdi (PSV) door al in de 12de minuut de openingstreffer te maken. Van den Boogaard ging onverstoorbaar verder met direct een volgende uitbraak over de flank. Hierbij werd een hoge voorzet curieus weggewerkt door David de Gea waarna de bal makkelijk ingekopt kon worden door legende Patrick Kluivert.

Abdi keek daardoor  in de 18de minuut al tegen een 2-0 achterstand aan. Abdi heeft het in de E-Divisie vaker moeilijk gehad met een snelle achterstand, en ook vandaag wist hij het tij niet te keren.

De frustratie werd te groot na een uur spelen waardoor Twente een penalty kreeg en deze verzilverde. Van den Boogaard wist vanaf dat moment de wedstrijd in alle rust uit te spelen en zijn eerste drie volle punten in de E-Divisie te pakken.