Tony Kok wint in München en gaat naar finale FIWC

Tony Kok heeft zich in München geplaatst voor de FIFA Interactive World Cup (FIWC) finals in Londen. In de finale van de Regional finals versloeg de esporter van Telstar de Engelsman Danny Taylor met 2-1.

Kok mocht in de groepsfase al meteen aan de bak tegen voormalig Europees FUT-kampioen en esporter van Schalke 04, Cihan Yasarlar. Het werd 1-1 waarna hij met miniem verschil Taylor versloeg, 1-0. Tegen Lasse Baekkelund wist hij met dezelfde cijfers te winnen en er werd met 2-0 verloren van Dani Fink. Ondanks die nederlaag ging Kok als groepswinnaar naar de halve finales waarin hij in twee duels afrekende met Yasarlar, 4-2 en 0-1.

In de finale liet Kok al snel zien Taylor weer de baas te zijn door in het eerste finaleduel al na achttien minuten spelen op 1-0 te komen via Neymar. Na de rust verdubbelde hij zijn voorsprong via Luis Suárez en leek er geen vuiltje aan de lucht. Taylor maakte het nog spannend door in de 81ste minuut te scoren, maar het bleef bij 2-1.

https://twitter.com/TonyKokNL/status/873257315436302337

In München komen nog drie Nederlanders in actie. Ali Riza Aygün (Bruma) is de volgende die aan de bak moet, hij speelt maandag zijn wedstrijden op de PS4. De esporter van Ajax, Dani Hagebeuk, strijdt woensdag op de Xbox One en Heraclied Bryan Hessing speelt donderdag zijn groepswedstrijden op de PS4.