Tony Kok eerste esporter Jupiler League

De 22-jarige Amsterdammer, meervoudig Nederlands kampioen FIFA, heeft zich aangesloten bij Telstar.

Kok werd onder meer Nederlands kampioen in 2012, 2013 en 2014 maar de club uit Velsen haalt ook iemand binnen die tot de wereldtop behoort.

Hoewel Telstar niet in de eredivsie en dus ook niet in de E-Divisie uitkomt, wil de club zich graag laten zien in de esport. “Of we wel of niet in FIFA 18 komen maakt niet uit”, liet de club weten op Twitter. “De komende periode zullen wij een aantal events organiseren en Tony Kok daar zal zijn dingen doen.”

Tony Kok (Foto: Telstar)

Algemeen directeur Pieter de Waard: “De wereld is op allerlei terreinen in beweging. Een voorbeeld is dat het moeilijker wordt de jeugd te bereiken. En de toekomst is iets waar de Witte Leeuwen altijd mee bezig zijn. Veel jonge mensen zijn dol op computerspellen. Tony is een briljant voorbeeld voor deze ontwikkeling om reden waarvan wij verrukt zijn dat Tony in zee is gegaan met Telstar.”

Ook Kok was blij. “Ik ben vereerd dat ik mijn prestaties nu mag laten zien bij een betaald voetbal organisatie. De komende periode wil ik mij door blijven ontwikkelen als esporter, en hoop ik de E-Divisie te kunnen laten zien dat een club als Telstar niet onder hoeft te doen. De komende periode bekijk ik met de club hoe wij het traject gaan invullen. Ook zal ik binnen de club aanwezig zijn bij een aantal evenementen gericht op de jeugd. Ik heb er enorm veel zin in!”.

Kok over zijn contract bij Telstar:

Video: www.nhnieuws.nl