Thriller Excelsior-Ajax beslist in slotfase, ADO gooit AZ in diep dal

De wedstrijden van vandaag stonden in het teken van de twee toppers Excelsior Ajax en AZ-ADO.

Excelsior-Ajax: 1-2
De eerste topwedstrijd van de dag was tussen Danny Hazebroek en Dani Hagebeuk, oftewel Excelsior tegen Ajax. Als iemand Hagebeuk pijn kan doen, zijn het wel de ploegen in de top-5 van de E-Divisie.

Het begin van de wedstrijd was duidelijk even aftasten voor beide esporters, maar Ajax kon gevaarlijk worden met een vrije trap op een mooie plek. Na een balletje breed kwam er een keiharde pegel van Ruud Gullit waardoor Hagebeuk Ajax op voorsprong zette.

Vervolgens creëerde Hazebroek een aantal kansen voor Excelsior, maar de keeper bood telkens redding. Excelsior en Ajax maakten er een mooie wedstrijd van met hoge druk en kansen over en weer.

De tweede helft ging op dezelfde voet verder met kansen aan beide kanten en een licht overwicht voor Ajax. Echter was het Hazebroek die in de 79ste minuut na een lange aanval de gelijkmaker wist te maken.

De kwaliteiten van Hagebeuk kwamen uiteindelijk toch bovendrijven met de winnende treffer na 88 minuten. Met deze 1-2 blijft Ajax maar winnen, en het ziet er naar uit dat het de andere ploegen maar niet wil lukken om hier ook maar enige verandering in te brengen.

Check het beslissende moment hier:

 

AZ-ADO Den Haag: 0-3
De andere topper van de dag was voor Aristote Ndunu misschien nog wel belangrijker gezien zijn verlies tegen Feyenoorder Quinten van der Most afgelopen week. Mitchel Denkers (ADO Den Haag) was zijn volgende grote tegenstander en dit was direct een kans om zich te revancheren.

De spanning van de stand was in het duel te bemerken met al snel enkele onnodige fouten. Na ruim 20 minuten spelen kreeg Ndunu de grootste kans voor de ploeg uit Alkmaar, echter wist de keeper de bal tot een corner te slaan.

AZ hield de druk er op, maar het was Denkers die ADO op voorsprong zette. In de tweede helft wist hij de marge zelfs op twee goals te brengen, terwijl Ndunu grote kansen kreeg op de aansluitingstreffer. Helaas voor AZ wist hij die kansen niet te verzilveren, waardoor ADO zelfs kon uitlopen naar 0-3 en de zorgen voor Ndunu nog groter maakte.

Go Ahead Eagles-PEC Zwolle: 0-2
De wedstrijd begon stroef en een paar vrije trappen op veelbelovende posities waren het spannendste van de pot. De grootste kans was voor de Eagles van Ian ter Schuur, echter wist Neuer zijn inzet te keren. Het FIFA-cliché werd vervolgens waarheid met een goal aan de andere kant voor PEC Zwolle vlak voor rust: 0-1.

Stefan Vellinga wist met goed verdedigen de controle te houden en uiteindelijk de wedstrijd met 0-2 te winnen voor Zwolle.

Bekijk hieronder de uitslagen en hier de stand in de E-Divisie.