Warkor verrast Ndunu, Hazebroek toont klasse

Na een week zonder wedstrijden in de E-Divisie vanwege de interlandperiode is speelronde 28 van start gegaan. Daarin verbaasde FC Groningen en was Excelsior sterk als vanouds.

AZ-FC Groningen: 0-2
Absalom Warkor wist in de E-Divisie nog maar één keer te winnen, dat was tegen Vitesse (Paskie Rokus) in speelronde 19. Maar omdat de esporter van FC Groningen vooral veel wedstrijden gelijk speelt, is hij voor velen een geduchte tegenstander.

Dat ondervond ook Aristote Ndunu, die juist in de top van de E-Divisie terug te vinden is. De esporter van AZ keek namelijk na 15 minuten spelen dankzij Neymar al tegen een 1-0 achterstand aan. Ndunu liep de rest van de wedstrijd achter de feiten aan en moest een kwartier voor tijd zelfs de tweede van Neymar slikken.

PEC Zwolle-Excelsior: 1-4
Danny Hazebroek (Excelsior) heeft zich ontpopt tot een van de topspelers van de E-Divisie en toonde tegen Stefan Vellinga (PEC Zwolle) maar weer eens zijn klasse.

Het duurde wel even voordat Hazebroek dat kon doen want Vellinga hield lang stand en kreeg zelfs enkele goede kansen. Via een op het oog houdbaar schot van Gareth Bale kwam Excelsior op voorsprong.

De 0-2 viel vlak na rust op identieke wijze, dit tot grote frustratie van Vellinga. De esporter van PEC probeerde het nog wel, maar na de 0-3 van Pele was de wedstrijd gespeeld. Roberto Carlos maakte nog wel de eretreffer voor PEC waarna Nainggolan de eindstand op 1-4 bepaalde.

Sparta-PSV: 0-0
Geen doelpunten in het duel tussen Sparta en PSV. Daar schieten Frank van der Slot (Sparta) en Romal Abdi (PSV) weinig mee op. Het tweetal blijft daardoor bivakkeren in de onderste regionen.