Nog steeds geen overwinning voor Go Ahead in E-Divisie

Donderdag 23 februari had drie wedstrijden op het programma in de E-Divisie. Elke pot leverde uiteindelijk ook een overwinnaar op.

NEC Nijmegen – Sparta Rotterdam

Romano Jansen en Frank van der Slot stonden vandaag tegenover elkaar voor respectievelijk NEC en Sparta. De pot begon met een vrij rustige eerste helft waarin twee goals werden gescoord met een eerlijke verdeling 1-1. Na rust had de eSporter van NEC het overwicht en wist dit ook in de score uit te drukken met een 2-1 eindstand.

sc Heerenveen – Roda JC

Met een punt verschil in de ranglijst moest dit een spannend duel worden en met in de 11e minuut al de snelle 1-0 van Niels Krist van Heerenveen werd deze belofte waargemaakt. Kort daarna maakte Roda-speler Tom Heijnen de score weer gelijk. Na de vlotte goals waren er in de eerste helft nog veel kansen aan beide kanten, maar stokte de productie met een op de lat uiteenspattend schot van legende Ruud Gullit (Roda JC) op slag van rust als hoogtepunt. De doelpuntrijke tweede helft eindigde met 3-2 in het voordeel van eSporter Krist, waarmee hij sowieso Heijnen voorbij gaat in de E-Divisie.

Go Ahead Eagles – Vitesse

De wedstrijd tussen Ian ter Schuur en Paskie Rokus begon lekker met schoten op de paal en de lat. na de 0-1 van Vitesse kreeg Rokus ook nog een penalty die in eerste instantie werd gemist, maar in de rebound alsnog werd verzilverd. Aan Ter Schuur de onmogelijke taak om in de tweede helft toch zijn eerste overwinning in de E-Divisie te forceren met enkele tactische aanpassingen. Ondanks de verhoogde druk van Go Ahead hield Rokus met Vitesse makkelijk stand en bleef het 0-2.