Sparta verrast Excelsior, weer puntenverlies ADO

In de Rotterdamse derby verslaat Frank van der Slot zowaar topper Danny Hazebroek. Na de nederlaag tegen Willem II laat ADO tegen FC Groningen weer dure punten liggen.

Sparta Rotterdam-Excelsior: 2-1
Het spel golfde op en neer in het begin van de wedstrijd zonder dat beide spelers tot grote kansen kwamen. De eerste echte grote kans van de wedstrijd was echter wel meteen raak.

Hazebroek zag na een voorzet van Gareth Bale Antoine Griezmann fraai de 0-1 binnen knallen. Van der Slot toonde veerkracht en bleef gelijke tred houden met Hazebroek.

In niets was te zien dat de esporter van Sparta op de 12de plek in de ranglijst is terug te vinden en die van Excelsior derde staat. Want vlak na rust stond de verdiende 1-1 al snel op het bord. Neymar rondde een strakke voorzet van Bale af. Hazebroek schakelde een tandje bij, maar uiteindelijk was het Van der Slot die de wedstrijd naar zich toetrok.

Een steekpass op Luis Suárez werd door de Uruguyaan in de hoek geknald en bezorgde zo Van der Slot de 2-1 voorsprong. Hazebroek zetten nog wel aan, maar hij kon zijn derde nederlaag op de Xbox niet meer voorkomen.

Check het winnende doelpunt van Sparta hier:

ADO Den Haag-FC Groningen: 1-1
Na zijn pijnlijke nederlaag tegen Willem II verloor Mitchel Denkers wederom kostbare punten in de strijd om de bovenste plekken. Tegen Absalom Warkor had hij het moeilijk.

De Groninger kreeg in de eerste helft de beste kansen en had hij eigenlijk met 1-0 voor moeten staan. Na de rust kroop ADO wat meer uit z’n schulp en dat leidde direct tot de goal van Gareth Bale. Warkor liet zich echter niet van de wijs brengen en ging op jacht naar de 1-1.

Hij moest er even op wachten, maar in de 81ste minuut knalde hij op zijn beurt met Bale de bal erin.

Vitesse-sc Heerenveen: 2-2
In een duel in de middenmoot van de E-Divisie deelden Paskie Rokus (Vitesse) en Niels Krist (sc Heerenveen) de punten.

Krist nam snel de leiding, maar zag Rokus vlak voor rust langszij komen. Vitesse was verder de bovenliggende partij en dat resulteerde een kwartier voor tijd in de 2-1 van Pelé.

Vitesse mocht lang aan de zege denken totdat Heerenveen een minuut voor tijd via Willian de gelijkmaker binnenschoot.