Sensationeel punt Twente na late goal Neuer

De drie laagstgeklasseerde ploegen in de E-Divisie kwamen vandaag in actie, met de degradatiekraker tussen FC Twente en Willem II als hoogtepunt. Helaas voor deze clubs kon geen van allen een overwinning over de streep trekken.

FC Twente-Willem II: 2-2
De druk was bij het duel tussen de twee degradatiekandidaten duidelijk voelbaar en dit resulteerde in een spannende wedstrijd. Jaimy van den Boogaard (FC Twente) wist via Patrick Kluivert de Tukkers op voorsprong te zetten, met een goal die vergelijkingen trok met zijn goal in de Champions League finale tegen AC Milan in 1995. Gevaarlijk balverlies van Twente speelde Daniel Kuipers vervolgens in de kaart waardoor hij de gelijkmaker kon scoren voor de Tricolores. Een van richting veranderd schot bezorgde in de tweede helft zelfs de voorsprong voor het Willem II van Kuipers.

FC Twente had het daarna zwaar onder de druk van Willem II met veel kansen voor Kuipers. Echter was het Van den Boogaard die vanuit een corner met zijn keeper (Manuel Neuer) wist te scoren en op het laatste moment er een gelijkspel uit wist te slepen voor zijn club.

Check hieronder het beslissende moment:

PSV-Roda JC: 1-3
Tom Heijnen pakte voor Roda JC meteen het initiatief met in de 7de minuut de eerste goal van de wedstrijd. PSV werd wel direct aan de hand genomen door Romal Abdi met de zoektocht naar een snelle gelijkmaker. Echter was het Heijnen die via Lionel Messi voor de 2-0 tekende, en zelfs voor rust nog de 3-0 wist te maken. Abdi wist de eer nog een beetje te redden met een doelpunt in de laatste minuten van de wedstrijd voor PSV.

SC Heerenveen-Go Ahead Eagles: 1-0
Ian ter Schuur ging met zijn Go Ahead voor de zevende keer roemloos ten onder in de competitie. Niels Krist wist voor Heerenveen al snel te scoren en ondanks wat hoge druk en een handvol behoorlijke kansen wisten de Eagles de ban niet meer te breken, 1-0.