Romal-Abdi-PSV

Romal Abdi, esporter van PSV, krijgt fulltime-contract

Romal-Abdi-PSV
Romal Abdi

Abdi was al voor drie dagen verbonden aan de club uit Eindhoven, maar gezien de ambities is er besloten voor een fulltime verbinding tussen de E-Divisie speler en PSV.

De esporter heeft een teleurstellende start gehad bij de Eindhovense club. Dit zat volgens Abdi vooral in de beperkingen op het gebied van voorbereiding en training. Naast esporter voor PSV was de hij namelijk ook nog werkzaam bij Samsung als accountmanager. Met dit fulltime-contract is dat verleden tijd.

Ook op het gebied van esport is trainen belangrijk. “Ik kan goed FIFA’en, anders was ik niet bij PSV gekomen. Maar internationaal is het niveau ongelooflijk hoog. De meeste clubs hebben een esporter een contract aangeboden, waardoor ze heel veel uren kunnen maken.” Aldus Abdi.

 

 

Uiteraard gaat er in de vijfdaagse werkweek ook tijd zitten in andere zaken, zoals het spelen van wedstrijden en toernooien, maar ook media-aandacht via livestreams en social media. Hiervoor wordt, net als bij vele andere stadions van clubs, in het Philips Stadion een ruimte ingericht.

Het is duidelijk dat PSV met deze stap de esport serieus neemt en vol voor de prijzen wilt gaan. “Afgelopen seizoen was vooral een pilot. Je merkt nu aan alles dat het echt groot gaat worden. Alle online wedstrijden samen kregen nu al één miljoen kijkers. Volgend seizoen willen ze het uitbreiden door wekelijks live te gaan spelen. Dan gaan we ook echt sportieve doelstellingen stellen.”

 

Bron: www.omroepbrabant.nl

Bron: www.twitter.com