PSV wint, maar komt doelpunt te kort

Nadat Quinten van der Most woensdag zijn tweede plek in de E-Divisie veiligstelde, zijn de resterende duels allemaal nog voor de statistieken. En voor de eer natuurlijk.

PSV-PEC Zwolle: 2-1

Ian ter Schuur (Go Ahead Eagles) en Jaimy van den Boogaard (FC Twente) zijn het hele seizoen al de zwakste spelers in de E-Divisie. Dat zij als laatste en voorlaatste eindigen is dan ook geen verrassing. Maar wie eindigt er als zestiende en is de ‘worst of the rest’?

Romal Abdi (PSV) en Stefan Vellinga (PEC Zwolle) moesten dat in een onderling duel uitmaken. Vellinga had drie punten voorsprong en een iets beter doelsaldo en had dus het voordeel. Voor Abdi telde alleen winst.

Er waren geen doelpunten in de eerste helft, maar drie ‘aftrapdoelpunten’ op rij zorgden al snel voor de 2-1 eindstand. Daarmee kwam Abdi net te kort, want beide spelers eindigen met evenveel punten en hetzelfde doelsaldo. Alleen heeft Vellinga er meer weten te maken.

Go Ahead Eagles-Sparta Rotterdam: 2-4

Zoals gezegd eindigt Ter Schuur als laatste in de E-Divisie en is het nog maar de vraag of we hem volgend jaar terug gaan zien, aangezien Go Ahead Eagles waarschijnlijk degradeert uit de eredivisie.

Toch wilde Ter Schuur zijn huid duur verkopen in zijn laatste wedstrijd van het seizoen tegen Frank van der Slot (Sparta Rotterdam).

Dat lukte in het begin niet echt, aangezien Sparta al binnen dertien minuten op een 3-0 voorsprong stond. Ter Schuur voelde een ‘rage-quit’ aankomen, maar kon nog net worden gekalmeerd door gelegenheidscommentator Lode de Boo en Van der Slot.

Hij knokte zich terug in de wedstrijd en kwam via Scholes en Vidal op 2-3. Helaas voor Ter Schuur scoorde Van der Slot vanaf de aftrap de 2-4 en was de wedstrijd beslist.

ADO Den Haag-Excelsior: 1-2

Een kraker op de laatste speeldag van de E-Divisie tussen toppers Mitchel Denkers (ADO Den Haag) en Danny Hazebroek (Excelsior).

Beide spelers bivakkeren al het hele seizoen in de top van de E-Divisie en dat leverde spektakel op in hun onderlinge duel.

De eerste tik werd in de 18de minuut uitgedeeld door Excelsior, dat via Cristiano Ronaldo op 0-1 kwam. Een kwartier later stond het zelfs als 0-2, toen Bale scoorde voor de Rotterdammers.

Nog voor rust maakte Denkers er 1-2 van en ondanks dat Hazebroek meteen daarna de paal raakte met Ronaldo, werd er niet meer gescoord.