PSV drijft Ajax tot het uiterste, Feyenoord houdt zicht op plek twee

Het had weinig gescheeld of Dani Hagebeuk had een week na zijn titel zijn eerste punten verspeeld. Tegen aartsrivaal PSV was hij net op tijd bij de les.

PSV-Ajax: 2-3

De euforie van het winnen van de titel in de E-Divisie was nog voelbaar bij Ajacied Hagebeuk want tegen PSV’er Romal Abdi kwam hij snel op achterstand.

Abdi doet niet meer mee om de bovenste plaatsen, maar liet zien dat een digitale PSV-Ajax net als op het echte veld een wedstrijd op zich is. Ondanks een onzeker begin, met wat geklungel achterin waar Hagebeuk niet van wist te profiteren, bood hij de Ajacied goed partij.

Dat gelukje was namelijk precies wat Abdi vleugels gaf om binnen het kwartier Ajax op achterstand te zetten na een mooi schot van Paul Pogba. De wedstrijd was een topper waardig met heerlijke aanvallen van beide ploegen. Abdi deed niet veel onder voor Hagebeuk, maar Ajax had toch net wat meer gevaarlijke momenten voor het doel van PSV, waardoor de gelijkmaker dan ook al viel in de eerste helft.

Hagebeuk wilde in de tweede helft snel Abdi overrompelen met een wereldkans, maar deze werd naast geschoten door de Ajacied. De kersverse landskampioen ging dicht op het scherm zitten om de focus er vol op te houden, terwijl het juist de achterover leunende PSV’er was die de 2-1 maakte. Toen kwam het moment dat Hagebeuk liet zien dat hij terecht de landstitel heeft opgestreken met een miraculeuze wederopstanding zo’n tien minuten voor het laatste fluitsignaal. Ajax scoorde op dat moment namelijk de gelijkmaker en wist zelfs vlak voor tijd de winnende treffer te maken, waarmee Ajax nog steeds zonder puntenverlies is.

Vitesse-Feyenoord: 1-3

Feyenoorder Quinten van der Most is vastbesloten de tweede plaats te veroveren op Bryan Hessing om zich zo te plaatsen voor de Fut Regional Finals in Madrid. Met vijf punten achterstand en een wedstrijd minder gespeeld, was het duidelijk dat het duel met Vitesse gewonnen moést worden.

Paskie Rokus had echter andere plannen met zijn Vitesse, want de bal lag binnen zeven minuten al in het net van Feyenoord. Van der Most moest alle zeilen bijzetten om dit recht te zetten, en deed zijn uiterste best om dit snel te realiseren met een grote kans voor Suarez, maar hij kon net niet aan de bal komen om in te tikken.

De belangrijke gelijkmaker kwam nog wel op slag van rust, waardoor Van der Most een betere uitgangspositie had voor de tweede helft. Rokus keek ook meteen tegen een achterstand aan door een nette goal van Dybala voor Feyenoord in de 55ste minuut. Van der Most belaagde het doel van Rokus met aanvallen links en rechts waardoor Dybala nogmaals wist te scoren en Feyenoord zicht houdt op plek twee in de E-Divisie.

Sparta-ADO Den Haag: 0-3

Voor ADO ligt de tweede plek ook nog in het verschiet, maar daarbij is Mitchel Denkers wel afhankelijk van anderen. Tegen het Sparta van Frank van der Slot maakte hij dan ook geen misstap.

Sparta begon wel sterk met een paar flinke kansen in de eerste twintig minuten. ADO had tot die tijd eigenlijk weinig in te brengen. Van der Slot had de overhand met zijn Spartanen tot aan de veertigste minuut, want op dat moment wist Denkers tegen de verhoudingen in te scoren met Ronaldo.

Dit smaakte naar meer en Denkers wist zowaar een mooie aanval op te zetten die uiteindelijk een laatste tikje kreeg van Ronaldo voor zijn tweede goal voor de Hagenezen. Vanaf dat moment was het vechten tegen de bierkaai voor Van der Slot, waardoor Denkers zelfs nog een gelukkige derde goal mocht maken voor een 0-3 eindstand.