Nieuwe esporter Ajax verhuurd aan Sparta

Ajax heeft het esport-team versterkt met Lev Vinken. Het 17-jarige doorloopt komend jaar het talentenprogramma van ABN AMRO en wordt voor één seizoen verhuurd aan Sparta Rotterdam, waarvoor hij samen met Frank van der Slot gaat uitkomen in de E-Divisie.

Vinken is geen onbekende in de Nederlandse FIFA-wereld en ook bij Ajax kennen ze hem. Zo deed hij in juni mee voor de Amsterdammers aan de Ziggo eBattle: The Ultimate Clash nadat hij een fantoernooi had gewonnen.

Voor de jongeling komt dan ook een droom uit. “Ik kom uit Amsterdam en ben van kleins af aan Ajacied”, laat hij weten op de clubsite. “Ik heb zelfs meegedaan aan meerdere talentendagen op De Toekomst, maar was helaas net niet goed genoeg op het veld. Gelukkig wel met de controller! Ik kijk ernaar uit om veel te leren van Koen en Dani, die inmiddels al ervaring hebben opgedaan bij Ajax en ga er alles aan doen om volgend seizoen een plekje te veroveren bij Ajax eSports. Voor komend seizoen ben ik heel blij dat ik voor Sparta mag uitkomen in de E-Divisie.”

Het nieuwe seizoen in de E-Divisie zit er aan te komen en duidelijk is dat er wat dingen gaan veranderen in de Nederlandse FIFA-competitie. Daarover later deze week meer.