Ndunu pakt eindzege op 2vs2-toernooi Comic Con

Samen met ECV-partner Lev Vinken wint de esporter van AZ in de finale van het duo Brian Empa/Laurens Mulder.

Net als op zaterdag stond Comic Con op zondag in het teken van een FIFA-toernooi. En ook hier waren meerdere E-Divisiespelers van de partij.

Bryan Hessing (Heracles) en Danny Hazebroek (Excelsior) vormden in de Jaarbeurs in Utrecht samen een van de 30 koppels. Lode de Boo (FC Utrecht), Daniel Kuipers (Willem II) en Ndunu speelden met een esporter buiten de E-Divisie.

Op De Boo en zijn partner na plaatsten al deze koppels zich voor de knock-outfase. Daniel Kuipers reikte daarin tot de achtste finales en het duo Hessing/Hazebroek vloog eruit in de kwartfinales.

Alleen Ndnunu wist met Vinken de E-Divisie-eer hoog te houden en reikte tot de finale. Brian Empa, die een dag eerder de finale had verloren van het 1vs1-toernooi, stond samen met Laurens Mulder tegenover het tweetal.

Aristote Ndnunu en Lev Vinken krijgen de eerste prijs uit handen van commentatoren Chris Wobben (l) en René Treur (Foto: Pro Players)

In die finale waren de koppels zeer aan elkaar gewaagd. Ndunu en Vinken wonnen het eerste duel na een verlenging met 1-0. Het tweede duel draaide ook uit op een verlenging en dit keer trokken Empa en Mulder aan het langste eind, 0-1.

Om de winnaar van het toernooi te bepalen moest een derde wedstrijd de doorslag geven. Daarin maakten Ndunu en Vinken na bijna een helft gespeeld te hebben de golden goal en mochten ze samen € 300 verdelen.

“We kennen elkaar goed van ECV Visualize”, liet Vinken weten na afloop. “Hoewel dit de eerste keer was dat we samen mee deden aan een offline toernooi, waren we net ietsje beter in de finale.”