Ndunu legt beslag op eerste KNVB-eBeker

In het AFAS-stadion ontving Aristote Ndunu de KNVB eBeker. (foto: ecvesports.nl / AZ.nl)

AZ-speler Aristote Ndunu heeft als eerste esporter beslag gelegd op de KNVB-eBeker. In de finale tegen Paskie Rokus van Vitesse, won hij het opwarmertje voor de ‘echte’ bekerfinale met 2-1.

Naast het winnen van de finale, maakte Ndunu ook zijn 2-0 nederlaag tegen Vitesse in speelronde 20 van de E-Divisie goed.

In tegenstelling tot de wedstrijden in de E-Divisie werd de eBekerfinale gespeeld met de standaard teams van AZ en Vitesse en niet met Ultimate Team-spelers. Voor de spanning in het duel maakte dat echter niets uit.

Bekijk de hele wedstrijd hier:

In de eerste helft gingen beide ploegen gelijkop, al was het Ndunu die de score in de 28ste minuut opende. Dabney Dos Santos knalde van net buiten het strafschopgebied de bal onhoudbaar achter Vitesse-keeper Eloy Room.

Omdat de esporter van AZ vlak na rust via Fred Friday op 2-0 kwam leek het duel gespeeld. Paskie Rokus gaf zich echter nog niet gewonnen en tekende al snel voor de 2-1 via Lewis Baker. Het bleef nog wel even spannend, maar uiteindelijk trok Ndunu de zege over de streep en mocht hij als eerste esporter in Nederland de KNVB-eBeker in ontvangst nemen.

Onder toeziend oog van zo’n 2000 AZ-supporters, die de laatste training van de Alkmaarders in aanloop naar de bekerfinale hadden bezocht, kreeg hij zijn prijs.