Ivan Lapanje

Maak kennis met de bestverdienende FIFA-speler ter wereld

Het gaat nog niet om dezelfde bedragen als bij voetballers, maar met een topper zijn in FIFA valt goed geld te verdienen. Diegene die het meeste heeft opgestreken is de vierentwintigjarige Ivan “BorasLegend” Lapanje uit Zweden.

Ivan heeft namelijk het Guinness Gaming World Record als de bestverdienende FIFA-speler op deze aardbol op zijn naam staan. Het gaat hier alleen om verkregen prijzengeld, en er wordt dus geen rekening gehouden met andere inkomsten van bijvoorbeeld YouTube.

 

 

Gemiddeld pakt hij ongeveer 50.ooo Euro per jaar aan prijzengeld. Zijn inkomen is natuurlijk afhankelijk van hoe goed hij zelf presteert en zo kan het ook wel eens hoger uitvallen, zoals in 2013 toen hij 130.000 Euro op de teller had staan. Het winnen van de Virgin Gaming EA Sports FIFA Challenge in Las Vegas was de grootste bijdrage aan dit bedrag. Niet mis voor het spelen van wat potjes digitaal voetbal. Hoewel het natuurlijk gewoon keihard werken is om constant zo goed te presteren.

“Het is mijn fulltime baan en het is net als andere professionele sporten. Je moet altijd oefenen om aan de top te blijven. Het is de druk om goed te blijven presteren. Je weet nooit wanneer je even een mindere periode zult hebben”, aldus Lapanje.

“Toch is het beter dan een 9 tot 5 baan, want ik heb veel vrije tijd, zie veel van de wereld en beslis over mijn eigen agenda. Ik kom net terug uit Bangkok en er komen steeds meer toernooien aan. Veel van die toernooien worden nog online gespeeld, maar ik reis zo’n 8 of 9 keer per jaar voor FIFA-gerelateerd werk.”

Uiteraard zorgt hij ook goed voor zichzelf, want naast veel trainen met de controller in de hand is het eveneens belangrijk om goed te slapen, goed te eten en te fitnessen om in vorm te blijven. Er komt dus wel meer bij kijken dan alleen lekker FIFA spelen op de bank, maar Lapanje heeft het toch best goed voor elkaar als we zijn inkomen en de foto’s mogen geloven.

Bron: Neveroffside.nl