Late goal brengt ‘Madrid’ dichterbij voor Van der Most

Opperste concentratie bij Danny Hazebroek (l) en Quinten van der Most

Feyenoorder Quinten van der most heeft dankzij een 1-0 zege op stadgenoot Excelsior de tweede plaats in de E-Divisie gepakt.

Omdat concurrent Bryan Hessing (Heracles Almelo) gisteren gelijkspeelde tegen ADO Den Haag, moest van der Most winnen om in punten gelijk te komen met de Heraclied. Van der Most heeft echter een beter doelsaldo, dus hij staat voorlopig tweede.

Volgende week wordt bekend wie er als tweede eindigt in de E-Divisie en zo samen met landskampioen Dani Hagebeuk op 6 mei naar Madrid mag voor de FUT Regional Finals.

Opvallend genoeg staan beide concurrenten op de laatste speeldag tegenover elkaar. Van der Most heeft aan een gelijkspel tegen Hessing genoeg om de tweede plaats te behouden.

Excelsior-Feyenoord: 0-1

Beide esporters waren naarstig op zoek naar de overwinning, maar bij aanvang bleef het bij het uitdelen van speldenprikjes. Van der Most wist zijn Feyenoord iets beter te laten draaien met het betere van het spel in de eerste helft, maar scoorde niet.

Het spelbeeld zette zich voort in de tweede helft, maar Hazebroek, die onlangs liet weten dat voor hem alleen dit duel met de rivaal nog wat betekende, liet Excelsior fantastisch verdedigen. Hierdoor bleef Van der Most steken op kansen en mogelijkheden.

In de 87ste minuut was het dan toch raak voor Van der Most die met een schuiver door Freddie Ljungberg kon juichen en een terechte overwinning voor Feyenoord boekte.

Check hier het winnende doelpunt van Van der Most:

FC Utrecht-Vitesse: 3-1

De stroperige eerste helft tussen Lode de Boo (FC Utrecht) en Paskie Rokus (Vitesse) was niet om over naar huis te schrijven. Het was wel De Boo die het betere spel op de mat legde. Het verschil was niet groot, want beide esporters waren slordig in de opbouw, maar De Boo wist toch een doelpunt via de voet van Arjan Robben te maken.

Robben mocht al snel in de tweede helft aantekenen voor een tweede goal en even later kwam daar zelfs de derde voor FC Utrecht (N’Zonzi). Het leek daarna even spannend te worden omdat Rokus vanaf de aftrap de 3-1 maakte, maar verder kwam hij niet meer.

Lode de Boo (l) en Paskie Rokus (r) zijn er klaar voor

 NEC-AZ: 0-5

Aristote Ndnunu (AZ) was gebrand op een goed resultaat tegen Romano Jansen (NEC) om de zure nederlaag van vorige week tegen Jaimy van den Boogaard (FC Twente) weg te spelen. Ndunu verloor dat duel op bizarre wijze en liet tegen Jansen maar weer eens zien dat hij eigenlijk te laag staat in de E-Divisie.

Jansen, die de laatste twee duels had gewonnen en lekker op dreef was, keek na 30 minuten al tegen een 4-0 achterstand aan. Hij kwam geen moment in de wedstrijd en Ndunu kon na de 5-0 van Cristiano Ronaldo in de 52ste minuut het lekker rustig aan doen.