Invulling E-Divisie bekend

De competitie-opzet van de E-Divisie is gelijk aan de Eredivisie, waarbij de wedstrijden integraal te volgen zijn via YouTube, Twitch en FOX Sports.

Foto: www.eredivisie.nl

Daarnaast zijn de samenvattingen en analyses vanaf 6 februari te bekijken in het nieuwe esportprogramma ‘Studio E-Divisie’.

In 17 speelrondes maken de 18 esporters van de Eredivisieclubs uit wie het beste is. De clubs spelen allen één keer tegen elkaar, waarbij afwisselend op de PlayStation 4 en op de XBOX One wordt gespeeld.

Het wedstrijdschema van de E-Divisie is gelijk aan de tweede competitiehelft van de Eredivisie. Aangezien de Eredivisie vanaf 6 februari al vier speelrondes verder is, wordt er in de eerste week een inhaalslag gemaakt. Vier dagen lang zijn de inhaalwedstrijden vanaf 14.00 uur op zowel YouTube als Twitch te volgen.

Vanaf 10 februari loopt de E-Divisie helemaal parallel met het reguliere Eredivisieprogramma, waarbij van woensdag tot en met vrijdag elke dag drie wedstrijden te zien zijn. Daarnaast zijn de wedstrijden ook wekelijks op televisie te volgen: elke vrijdagmiddag zendt FOX Sports een volledige speelronde van de E-Divisie uit.

het nieuwe esportprogramma ‘Studio E-Divisie’ is elke vrijdagmiddag om 16.00 uur te volgen op YouTube, Twitch en de website en app van NU.nl en NUsport.

Bron: www.eredivisie.nl