Hessing wint prestigieus toernooi, slechte dag Hagebeuk

De esporter van Heracles komt op een sterk bezet toernooi in Eindhoven als beste bovendrijven. Hagebeuk ligt er al snel uit en ook met Koen Weijland komt hij niet ver.

In de VUE-bioscoop in Eindhoven waren dinsdag de finales van drie toernooien, georganiseerd door Dutch Game Masters. Een keer werd er 1vs1 gespeeld en er waren twee toernooien voor koppels. Inzet was een geheel verzorgde trip naar de wedstrijd Liverpool-Southampton.

Hessing knokte zich naar de finale waarin hij met 1-0 te sterk was voor een andere topspeler in Nederland, Ali Riza Aygün.

Naast Hessing, Hagebeuk en Weijland waren ook de esporters van Excelsior (Danny Hazebroek), Roda JC (Tom Heijnen), Willem II (Daniel Kuipers), AZ (Aristote Ndnunu) en Sparta (Frank van der Slot) aanwezig.

Hagebeuk, de gedoodverfde winnaar van de E-Divisie wist zijn favorietenrol niet waar te maken. Al in de 16de finales moest hij zijn meerdere erkennen in Ndunu. De twee kwamen elkaar nog niet tegen in de E-Divisie, maar de AZ-speler toonde aan niet onder te doen voor de koploper, 1-2.

Weijland deed het iets beter door de kwartfinales te halen, waarin hij verloor op strafschoppen. Hazebroek, Kuipers, Van der Slot en Heijnen werden al vroeg uitgeschakeld.

Boere/Kerkhof slaat weer toe

Ook in het 2vs2-toernooi was er geen succes voor de Ajacieden Hagebeuk en Weijland. Het koppel kwam dit keer tot de kwartfinales waarin Melvin Boere en Max Kerkhof met 3-1 te sterk waren.

Boere en Kerkhof zijn geen onbekenden voor de professionele esporters, aangezien ze onlangs nog een toernooi van Pro Players wonnen door Hazebroek en Kuipers in de finale te verslaan.


Max Kerkhof (l) en Melvin Boere (Foto: Melvin Boere)

In de halve finale in Eindhoven walsten Boere en Kerkhof met 5-0 over Roda JC-speler Tom Heijnen en zijn partner heen om even later de finale met 2-1 te winnen.

PSV (Romal Abdi) en FC Groningen (Absalom Warkor) doen als koppel mee met de avondsessie, hoe ver zij zijn gekomen is nog niet bekend.