Heracles verliest dure punten, Go Ahead verrast Ajax

De titel in de E-Divisie is al lang vergeven, wat rest is de strijd om plek twee en dus een plek in de Fut Regional Finals in Madrid.

Heraclied Bryan Hessing had tot deze speelronde de beste papieren, met twee punten voorsprong op nummer drie Quinten van der Most (Feyenoord).

Morgen komt de Feyenoorder in actie tegen rivaal Excelsior (Danny Hazebroek) en moet hij drie punten zien goed te maken want Hessing speelde met 0-0 gelijk tegen ADO Den Haag (Mitchel Denkers).

Opperste concentratie bij Bryan Hessing (l) en Mitchel Denkers

Heracles Almelo-ADO Den Haag: 0-0

Dat het duel doelpuntloos eindigde was niet zo verwonderlijk, aangezien Denkers theoretisch gezien ook nog kans maakt op plek twee. Hij had voor het duel vier punten minder dan Hessing en moest winnen om nog kans te maken. Zeker gezien het feit dat Hessing en Van der Most elkaar treffen op de laatste speeldag, ging Denkers er vol voor.

De esporters hielden elkaar compleet in balans en durfden daardoor niet vanaf het begin vol er in te gaan. De wedstrijd begon daarom als een tactisch steekspel waarbij vooral Denkers met aanpassingen in de speelstijl een voordeel probeerde te behalen. De aanvallende intenties van ADO kwamen helaas voor Denkers niet tot uiting in kansen. De E-Divisionisten grossierden in foute passes, waardoor de wedstrijd verzandde in mislukte kansen en een 0-0 gelijkspel een terechte uitslag bleek.

 

Hagebeuk (l) en Ter Schuur maken zich klaar voor hun wedstrijd

Ajax-Go Ahead Eagles: 6-1

Nog altijd is Go Ahead Eagles-speler Ian ter Schuur zonder zege in de E-Divisie, maar tegen landskampioen Dani Hagebeuk (Ajax) hoopte hij toch op een stuntje.

Hij had daarvoor een bijzondere tactiek bedacht. “Ik ga vanaf de aftrap tijdrekken bij mijn eigen cornervlag en dan proberen te counteren. Ik ga proberen hem te zieken en in zijn hoofd te kruipen”, liet hij voor de wedstrijd weten.

“Dat heeft niemand nog geprobeerd, maar hij is de favoriet. Ik moet wat proberen.”

Die aanpak werkte precies zoals Ter Schuur het voorspelde. Binnen vijf minuten stond hij al met 1-0 voor via Stoichkov en zat er een balende Hagebeuk en uitzinnige Ter Schuur achter het scherm.

Het was te prijzen dat Ter Schuur probeerde wat te realiseren via een bijzondere tactiek en dat dit ook nog een goal opleverde, echter was dit niet voor de gehele wedstrijd vol te houden. Het duurde even voordat Hagebeuk de gelijkmaker maakte, maar daarna stelde hij orde op zaken  met maar liefst zes doelpunten en liet hij zo duidelijk zien waarom hij de kampioen is en waarom ter Schuur onderaan staat.

 

 

FC Groningen-PSV: 2-1

Absalom Warkor (Groningen) liet snel zien uit welk hout hij gesneden is met een mooie dribbel in de 16-meter van Romal Abdi (PSV) die tot corner verwerkt moest worden. Abdi had het zwaar en dit uitte zich in een goal voor Warkor binnen een minuut of twintig. Het was duidelijk te zien dat Abdi grote moeite had tegen de Groninger met veel balverlies rond zijn eigen doelgebied. Het leek er zodoende op dat de PSV-er ruzie had met de switch terug naar de Xbox One in de E-Divisie.

Abdi kwam beter ‘uit de kleedkamer’ met beter spel in de tweede helft. Toch was het overwicht nog steeds bij Warkor en hierdoor werd het dan ook nog 2-0. Abdi wist nog wel de aansluitingstreffer te maken met een prachtig schot in de verre hoek vanaf de linkerflank, maar dit was al te laat om nog op gelijke hoogte te komen, waardoor de 3 punten naar Groningen en Warkor gingen.

 

Absalom Warkor (l) en Romal Abdi stonden tegenover elkaar in speelronde 33