Hazebroek presteert ook goed buiten E-Divisie

De esporter van Excelsior wint 3 toernooien in vier dagen tijd. Ook Frank van der Slot (Sparta) schrijft er een op z’n naam.

In de E-Divisie gaat Hazebroek ervan uit dat zijn kansen verkeken zijn, maar daarbuiten heeft hij de afgelopen dagen laten zien een van de topspelers van Nederland te zijn.

Zijn zegetocht begon op het Nederlands Kampioenschap FIFA 17 voor studenten (NSK). In Tilburg kroonde hij zich tot kampioen van de tweede editie van dit studentenkampioenschap.

Twee dagen later ging hij samen met Willem II’er Daniel Kuipers de strijd aan op het 2vs2-toernooi van Pro Players. Alle groepswedstrijden werden ruim gewonnen en het duo kreeg maar 1 tegendoelpunt.

Ook in de knock-outfase hoefden ze maar 1 tegengoal te slikken, tot de finale. In een bloedstollend gevecht met tegenstanders Tim en Barry ging de winst (4-3) en dus de toernooizege naar Hazebroek en Kuipers.

Zaterdag sloot Hazebroek zijn zegetocht af met winst op de FIFA School Cup in Eindhoven. Op het toernooi, waar ook Aristote Ndunu (AZ), Tom Heijnen (Roda JC) en Frank van der Slot (Sparta Rotterdam) verschenen, toonde Hazebroek zich andermaal de sterkste.

Na Ndunu te hebben verslagen in de halve finale, moest hij in de finale aantreden tegen Philipp Krause. De finale werd zenuwslopend. Krause won de eerste wedstrijd in de best-of-3-serie en Hazebroek de tweede.

In de beslissende wedstrijd miste Krause twee strafschoppen en kreeg Hazebroek rood. De Excelsior-speler hield echter stand en haalde de verlenging. Daarin miste hij zelf nog een strafschop alvorens hij in de 117de minuut de winnende maakte en zo 300 euro mocht bijschrijven.

Ook winst voor Spartaan

Van der Slot kende ook een goed weekend, want hoewel hij in Eindhoven in de knock-outfase onderuit ging tegen Max Kerkhof, wist hij zondag het 1vs1-toernooi van Pro Players te winnen.

Na een tweede plek in de groepsfase, verloor hij in de knock-outfase niks meer en versloeg hij Leroy Miggels in de finale met 2-1.