Hagebeuk tweede op Schalke 04 Esports Cup

Na een sterk toernooi verliest de Ajacied in de finale in Gelsenkirchen van VfL Wolfsburg-speler en voormalig wereldkampioen Timo Siep.

PSV’er Romal Abdi en FC Twente-esporter Jaimy van den Boogaard waren ook van de partij in de Veltins Arena van Schalke 04, waar naast het Nederlandse drietal nog negen internationale toppers streden om de hoofdprijs van € 2.500.

Hagebeuk vloog door zijn groepswedstrijden heen en behaalde drie overtuigende overwinningen. Het werd 3-0 tegen Paris Saint-Germain, 5-1 tegen FC Luzern en 4-1 tegen Legia Warschau.

Abdi en Van den Boogaard zaten samen met VfL Wolfsburg en Sankt Gallen in groep C en alleen de PSV’er wist de kwartfinales te bereiken. Beide esporters wisten een duel te winnen, maar het doelsaldo van Abdi was net iets beter.

De beste twee van iedere groep gingen samen met de twee beste nummers drie door naar de kwartfinales. Omdat PSV hetzelfde puntenaantal en doelsaldo had als FC Luzern moest er een beslissingswedstrijd aan te pas komen. Het ‘golden goal’-duel werd gewonnen door Abdi, die in de kwartfinales tegenover Hagebeuk kwam te staan.

Dani Hagebeuk (l) en Romal Abdi stonden tegenover elkaar in de kwartfinales

De kwartfinale ging over twee wedstrijden en Hagebeuk won beide duels zonder een tegengoal, 1-0 en 2-0.

Sankt Gallen werd in de halve finales met 2-1 aan de kant gezet waarna een bloedstollende finale met Timo “TimoX” Siep op het programma stond.

De Ajacied nam in het eerste duel knap de leiding, maar zag Siep vlak na rust op 1-1 komen. In de 88ste minuut maakte de speler van VfL Wolfsburg er tot ongenoegen van Hagebeuk 2-1 van.

Ook in de tweede wedstrijd kwam de Ajacied op 1-0, maar even later keek hij tegen een 2-1 achterstand aan. Hagebeuk forceerde de 2-2, maar op jacht naar de winnende, kreeg hij wederom in de slotfase een tegengoal, 2-3.

De Ajacied mag met zijn tweede plek € 1.500 bijschrijven op zijn bankrekening, toch een aardige ‘troostprijs’.