Hagebeuk maakt indruk met eindzege in The Ultimate Clash

Ajacied Dani Hagebeuk heeft in de Amsterdam Arena de Ziggo eBattle: The Ultimate Clash gewonnen. Het winnen van het prestigieuze toernooi, waar in totaal 16 Europese topspelers aan meededen, leverde de kampioen van de E-Divisie 2.000 euro op.

Hagebeuk stond samen met ploeggenoot Koen Weijland en Feyenoorder Quinten van der Most aan de aftrap van het toernooi. De Nederlanders moesten het op de Xbox One onder meer opnemen tegen Schalke 04-esporter en voormalig Europees FUT-kampioen Cihan Yasarlar en huidig FUT-kampioen Corentin Chevrey.

Ook waren er esporters van Legia Warschau, Olympique Lyon, AS Roma en Manchester City aanwezig.

Waar Weijland en Van der Most sneuvelden in de groepsfase, onder meer na een 1-1 onderling gelijkspel, ging Hagebeuk met twee zeges en een gelijkspel zonder moeite verder. In de halve finales rekende hij over twee duels (3-2 en 3-3) af met de esporter van Olympique Lyon, Fouad Fares.

De Engelsman Tassal Rushan, in de FIFA-wereld een grote bekende onder de naam ‘Hashtag Tass’, werd uiteindelijk de tegenstander van Hagebeuk in de finale. Die bleek uiteindelijk bloedstollend spannend te worden, met Hagebeuk die de eerste wedstrijd net aan met 1-0 wist te winnen.

In het tweede duel kwam Rushan na een klein kwartier op voorsprong, maar de 1-1 van Hagebeuk vlak na rust bleek beslissend.

Vinken duikt ook weer op

Voordat de professionals het tegen elkaar opnamen was er in de Arena een groot toernooi voor de ‘mindere’ goden. De winnaar van dit toernooi mocht zich als derde esporter van Ajax gaan voegen bij de grote jongens.

Lev Vinken, zeker geen onbekende in de FIFA-wereld bleek uiteindelijk de sterkste van 256 gamers en mocht het rood-witte tenue aantrekken.

Een mooi moment voor Vinken, die zelf groot Ajax-fan is. Na twee gelijke spelen en een nederlaag zat zijn toernooi er helaas na de groepsfase al op.