Hagebeuk en Van der Most tonen klasse in e-Klassieker

In een zinderende en altijd beladen wedstrijd pakt de Ajacied de volle winst door de Feyenoorder met 2-1 te verslaan.

Ajax-Feyenoord: 2-1
Het was vooraf al duidelijk dat de eerste editie van de digitale Klassieker een titanenstrijd zou worden. Ajacied Dani Hagebeuk is het hele seizoen al in topvorm en Feyenoorder Quinten van der Most won tot nu al zijn wedstrijden op de Xbox One.

Vanaf het begin speelden beide esporters vol op de aanval en was het snel duidelijk dat ze er allebei op gebrand waren om de zege te pakken. De eerste tik werd al snel door Feyenoord uitgedeeld. Via Ruud Gullit, oud-speler van de Rotterdammers, tekende Van der Most voor de 0-1.

Hagebeuk liet zich echter niet van de wijs brengen ging stoïcijns verder. Door zijn inspanningen zag hij even later een oud-speler van zijn eigen club, Luis Suárez, de 1-1 binnen schieten.

Naarmate de eerste helft vorderde kreeg de Ajacied meer grip op het spel, maar Van der Most bleef verdedigend simpel op de been. In de tweede helft ging het lang gelijk op en nam de spanning steeds meer toe. Het was lang wachten op wie de eerste fout zou maken.

Die werd gemaakt door Kyle Walker (Feyenoord), die bij het uitverdedigen de bal in de voeten van Ajax’ George Best speelde. Die bediende op zijn beurt Cristiano Ronaldo. De Portugees kwam oog in oog met Feyenoord-keeper Manuel Neuer en schoot hard raak, 2-1.

Van der Most moest daarna komen, maar wist echter geen bres te slaan in de solide verdediging van Ajax zodat Hagebeuk het duel zakelijk kon uitspelen.

Na afloop was er bij beide esporters veel respect voor elkaar. “Deze wedstrijd was van een ziek niveau”, oordeelde Hagebeuk. “Quinten is de beste tegenstander die ik tot nu toe ben tegengekomen. Ik wist dat het supermoeilijk zou worden. Dit is de Klassieker, de wedstrijd die je wil winnen.”

Van der Most baalde uiteraard van de nederlaag. “Ik vind het heel rot dat ik verlies van Ajax. Dani en ik zijn altijd wel aan elkaar gewaagd. Het spijt mij dat ik van de rivaal heb verloren”, sprak hij schuldbewust richting het Legioen.

Check de wedstrijd hier:

ADO Den Haag-Roda JC: 3-3
In de wedstrijd tussen Mitchel Denkers (ADO) en Tom Heijnen (Roda) namen de bezoekers al snel een 0-1 voorsprong via Cristiano Ronaldo. Diezelfde Ronaldo verdubbelde vlak voor rust die voorsprong na een uitgespeelde aanval. ADO moest aan de bak, wilde Denkers zijn toppositie behouden.

Dat deed hij ook en nog voor het rustsignaal maakte hij er 1-2 van via Gareth Bale. Jerome Boateng maakte vlak daarna de 2-2 en in de 73ste minuut stond het zelfs alweer 3-2. Heijnen had echter nog wat in het vat en scoorde 8 minuten voor tijd de 3-3 via Ruud Gullit.

FC Twente-Go Ahead Eagles: 1-1
Degraderen uit de E-Divisie is niet mogelijk, maar Jaimy van den Boogaard (FC Twente) en Ian ter Schuur (Go Ahead Eagles) willen er natuurlijk alles aan doen om niet als laatste te eindigen.

Beide esporters hadden voor hun onderlinge duel nog niet gewonnen in de E-Divisie en het zag er naar uit dat Van den Boogaard voor het eerst drie punten kon bijschrijven. Hij kwam namelijk in de 80ste minuut op voorsprong door met Patrick Kluivert een strafschop binnen te schieten.

Erg lang kon Van den Boogaard niet genieten van zijn voordeel want praktisch vanaf de aftrap werd er gescoord door Ter Schuur. Hij kwam goed door met Hristo Stoichkov en liet de Bulgaar uithalen van afstand. Zijn knal belandde pardoes in de kruising, 1-1.

Check het doelpunt van Go Ahead hier: