Hagebeuk eerste landskampioen E-Divisie

Het zat er al een tijdje aan te komen, maar drie wedstrijden voor het einde van de E-Divisie, is Ajacied Dani Hagebeuk de eerste landskampioen van de E-Divisie. Daarmee plaatst hij zich voor de FUT Regional Finals in Madrid.

Ajax-sc Heerenveen: 4-0

Hagebeuk won zelf met 4-0 van sc Heerenveen en was afhankelijk van het resultaat bij Heracles-AZ. Omdat de nummer twee van de ranglijst, Heraclied Bryan Hessing, met 1-0 verloor van AZ-speler Aristote Ndnunu, is Hagebeuk niet meer te achterhalen door de concurrentie.

Hagebeuk bleek dit seizoen onverslaanbaar en wist tot nu toe al zijn 14 wedstrijden te winnen. Hoewel hij het de voorbije weken lastig had en vier keer op rij met maar 1 doelpunt verschil wist te winnen, kon niemand in de E-Divisie hem een puntje afsnoepen.

Heracles-AZ: 0-1

In de wetenschap dat puntenverlies dodelijk zou zijn, ging Hessing er vol voor tegen Ndunu. De AZ-speler had echter laten doorschemeren dat hij zijn sportieve plicht wilde vervullen en Heracles ten minste een puntje af wilde snoepen.

Dat lukte, want ook al creëerde Hessing kans op kans, de AZ-speler kwam in de 68ste minuut tegen de verhouding op voorsprong.

Hessing leek gebroken en was niet bij machte zich op te richten en de wedstrijd te doen kantelen.

Feyenoord-FC Utrecht: 2-1

Door de nederlaag van Heracles rook Feyenoord bloed. In de jacht op plek twee in de E-Divisie won Quinten van der Most met 2-1 van FC Utrecht (Lode de Boo).

Een strafschop in de negende minuut betekende een 1-0 voorsprong voor de Rotterdammer. Vlak na rust verdubbelde hij via een knal van Gareth Bale zijn voorsprong.

De Boo kwam terug via een doelpunt van Bas Dost en leek even later meerdere keren de gelijkmaker te scoren. Van der Most hield echter stand en sleepte de 2-1 zege uit het vuur.

Hij mag uiteindelijk drie punten bijschrijven en nadert zo de tweede plek van Hessing tot op twee punten.