Hagebeuk bindt ook AZ aan zegekar

De Ajacied blijft maar winnen. Ook tegen Aristote Ndunu (AZ) stapt hij als winnaar van het digitale voetbalveld, 2-1.

Ajax-AZ: 2-1
Wie kan Hagebeuk dit seizoen nog bedreigen? De Ajacied heeft tot nu toe alles gewonnen en lijkt onbedreigd op de titel af te stevenen. Maar helemaal van harte gaat het de laatste weken niet.

De laatste twee duels werden met miniem verschil (2-1) gewonnen van Excelsior en Feyenoord en ook tegen AZ had de Ajacied het lastig. Ndunu kwam zelfs al na iets meer dan drie minuten spelen op voorsprong via Cristiano Ronaldo.

De 0-1 tussenstand leek ook de ruststand te gaan worden, maar aan het einde van de eerste helft kwam Ajax op gelijke hoogte door een afstandsschot van Gareth Bale. Dit was wel een goede weergave van de krachtsverhoudingen voor de rust, want naast het doelpunt wist Ndnunu bijna geen kansen meer te creëren.

Na de rust bleef het lang gelijk, maar toch wist Hagebeuk het duel te beslissen met een kopbal van George Best een kwartier voor tijd.

Excelsior-FC Utrecht: 2-0
Om mee te kunnen blijven doen in de top van de E-Divisie moest Danny Hazebroek (Excelsior) winnen van Lode de Boo (FC Utrecht). Zijn vroege goal in de zesde minuut hielp hem daar goed bij. Het was de eerste kans van de wedstrijd die door Luis Suárez knap werd afgerond.

De Boo (11de in de E-Divisie) bood goed partij en was in de eerste helft zelfs de betere. Hij leek dan ook op gelijke hoogte te komen, maar vanaf een paar meter afstand schoot zijn Suárez hard naast. Het bleef lang spannend totdat Hazebroek weer met Suárez het net wist te vinden.