Go Ahead vergeet zichzelf te belonen tegen PSV, Sparta haakt aan en Vitesse af

Ian ter Schuur moet eigenlijk winnen van Romal Abdi en Frank van der Slot doet goede zaken voor het klassement.

Go Ahead Eagles-PSV: 1-2
Ter Schuur (Go Ahead Eagles) wacht nog altijd op zijn eerste zege in de E-Divisie en leek daar tegen PSV’er Abdi hard naar op weg. In de 15de minuut opende hij met een kopbal van Arturo Vidal de score en hoewel Abdi even via Luis Suárez later de 1-1 maakte, bleef Ter Schuur grote kansen krijgen.

Een eeuwenoude voetbalwet trad daarna in werking: als je zelf niet scoort, valt de goal aan de andere kant. Abdi maakte er via Cristiano Ronaldo 1-2 van en parkeerde daarna de bus.

Vitesse-Sparta: 0-1
Frank van der Slot boekte met Sparta een krappe zege op Vitesse en kroop zodoende weg uit de onderste regionen van de E-Divisie. Vitesse verloor door de nederlaag juist de aansluiting met de top.

In de eerste helft werd er niet gescoord, maar vlak na de rust wist Van der Slot de score te openen. Een knappe aanval werd mooi afgerond door Luis Suárez. Er kwamen nog wat kansjes voor Vitesse, maar de verdediging van Sparta stond goed waardoor het bij 0-1 bleef.

ADO Den Haag-NEC: 1-0
ADO-esporter Mitchel Denkers bleef het met de zuinige zege op Romano Jansen goed doen in de top van de E-Divisie. Een strafschop in de 32ste minuut bleek uiteindelijk het enige doelpunt van de wedstrijd op te leveren. Jansen leek op slag van rust de 1-1 te maken, maar Özil schoot oog in oog met de keeper hoog over. Daarna vocht hij nog voor wat hij waard was, maar Jansen kon de achterstand niet meer goedmaken.