Feyenoord sterk op Xbox, AZ alleen op PS4, Ajax op beide

Na zes speelrondes op de PlayStation 4 en zeven op de Xbox One is het tijd om de balans op te maken. Wie presteert het best op welke console?

Ajacied Dani Hagebeuk liet in de eerste 6 wedstrijden van de E-Divisie zien onverslaanbaar te zijn op de PlayStation 4. Hagebeuk won al zijn duels en scoorde daarin 25 keer. Hij kreeg maar 4 doelpunten tegen.

Excelsior (Danny Hazebroek), ADO Den Haag (Mitchel Denkers), AZ (Aristote Ndunu) en Heracles Almelo (Bryan Hessing) maakten de topvijf compleet.

Willem II (Daniel Kuipers), FC Twente (Jaimy v.d. Boogaard) en Go Ahead Eagles (Ian ter Schuur) waren onderin de stand terug te vinden zonder een duel te winnen. Ook de tiende plek van Feyenoorder Quinten van der Most was iets waar de club en speler door verrast werden.

Stand E-Divisie speelronde 17 tot en met 23 (PS4)

Over naar de Xbox

Maar toen werd in speelronde 24 overgeschakeld naar de Xbox One en dat deed Van der Most erg goed. Omdat hij ook de zenuwen van de eerste partijen van zich af had gegooid, begon hij opeens alles te winnen. Alleen in de E-Klassieker tegen Ajax ging hij onderuit (2-1).

Heraclied Bryan Hessing bewandelde hetzelfde pad als Van der Most door ook al zijn partijen te winnen en alleen van Hagebeuk te verliezen.

AZ en Excelsior presteren minder

Wat verder opvalt is de vrije val die AZ’er Aristote Ndunu maakte. Waar hij op de PS4 één keer gelijk speelde, één keer verloor en de rest van zijn partijen won, wist hij op de Xbox One maar twee keer te winnen. Omdat hij één keer gelijk speelde en maar liefst vier keer verloor is hij op de ‘Xbox-ranglijst’ pas terug te vinden op plek 14.

Ook voor Danny Hazebroek was de switch niet prettig. Op de PlayStation was hij ongeslagen, op de Xbox verloor hij maar liefst drie keer.

Voor Willem II en FC Twente kwam de stap ook wel goed uit. Kuipers eindigde op de PS4 bijna onderaan, op de Xbox werd hij pardoes vierde. Van den Boogaard wist op de Xbox maar liefst acht punten te pakken. Op de PS4 had hij er maar één gehaald.

Voor ploegen als Roda JC (6de en 7de) en Go Ahead Eagles (18de en 18de) maakte de overgang niets uit.

Stand E-Divisie speelronde 24 tot en met 30 (Xbox One)

De laatste vier wedstrijden in de E-Divisie zullen gespeeld worden op zowel de PlayStation als de Xbox.