Romal Abdi PSV en Paskie Rokus Vitess

Feyenoord en Heracles scoren samen 10 goals, Vitesse wint sleutelduel van PSV

De drie wedstrijden van vandaag leverde veel goals op. Feyenoord en Heracles houden het vizier op de top van de E-Divisie gericht.

sc Heerenveen – Feyenoord

Heerenveen en Feyenoord ontlopen elkaar weinig in de stand, echter is daar na vandaag verandering in gekomen.

Feyenoord kwam namelijk al snel op voorsprong en vervolgens kabbelde de wedstrijd langzaam voort. Niels Krist zorgde met Heerenveen bij tijd en wijlen voor dreiging, maar na een korte corner in de tweede helft viel de 0-2 juist voor Quinten van der Most, waardoor Feyenoord vanuit een gesloten verdediging kon uitbouwen naar een geflatteerde, maar overtuigende overwinning: 0-5. Van der Most blijft goed punten pakken en lijkt op deze manier op weg naar de top van de ranglijst.

 

Sparta – Heracles

Ondanks dat Bryan Hessing twee keer zo veel punten heeft verzameld voor Heracles als Frank van der Slot voor Sparta, 18 tegenover 9, wist Van der Slot al snel te scoren. Hessing zette vervolgens de schouders eronder, waardoor de wedstrijd in een razend tempo verder ging met de gelijkmaker binnen 20 minuten. De enerverende pot gaf de kijkers nog een doelpunt voor rust, nogmaals van Heracles. Van der Slot ging in de tweede helft naarstig op zoek naar zijn gelijkmaker, maar het was Hessing die voor de 1-3 aantekende. Sparta kwam deze klap niet meer te boven, waardoor Heracles een eindstand van maar liefst 1-5 op het scorebord zette. Met deze uitslag staat Heracles in ieder geval tot de wedstrijden van morgen op plek 2 in de E-Divisie.

 

 

PSV – Vitesse

De zes-punten-wedstrijd tussen de nummers 10 en 11 was niet de mooiste, maar zeker wel een sleutelduel voor beide ploegen.

Na de succeswensen begon Vitesse veelbelovend met flinke kansen, echter zonder goals. Hierna golfde de wedstrijd op en neer, maar grote kansen bleven uit door het slordige spel van beide spelers. Hierdoor gingen Romal Abdi en Paskie Rokus met 0-0 de rust in. Deze trend werd in de tweede helft voortgezet, waardoor goals uitbleven tot de 78e minuut in de wedstrijd. Rokus wist met een afstandschot van Pelé de overwinning naar zich toe te trekken. Ondanks een paar behoorlijke kansen in de slotminuten voor Abdi, wist PSV er niks meer aan te veranderen. Zodoende maakte Vitesse zich 4 punten los van PSV en wist Rokus een plekje te pakken in de stand.

Bekijk hieronder de uitslagen en check hier de stand in de E-Divisie.

Uitslagen E-divisie speelronde 27-2