FC Twente stunt met Tony Kok en vrouwelijke esporter

FC Twente is de volgende eredivisieclub die z’n esport-afdeling naar een hoger plan tilt. Jaimy van den Boogaard, die vorig seizoen voor de Tukkers uitkwam in de E-Divisie krijgt gezelschap van niemand minder dan Tony Kok, de esporter die onlangs na enkele dagen alweer werd ontslagen bij PSV.

Verder is FC Twente de eerste club die een vrouwelijke esporter aan heeft getrokken. De 25-jarige Laura van Eijk heeft de primeur in Nederland. Emre Benli, die vorig jaar het selectietoernooi bij Twente won, maakt de groep compleet.

Kok werd zoals gezegd onlangs de deur gewezen bij PSV vanwege enkele storende oude tweets, maar krijgt bij Twente kans op revanche.

“Dat was jaren geleden en daar hebben we met Tony over gesproken. Hij heeft een bewezen staat van dienst, is ‘transfervrij’ en krijgt een (nieuwe) kans. Bij FC Twente weten we als geen ander hoe dat is. In die zin zijn er tal van parallellen te trekken tussen eSports en het ‘echte’ voetbal”, laat hoofd marketing Tom Schreurs weten op de site van de club.

Kok is aangewezen als aanvoerder van het viertal en zal dan uit komend seizoen uit gaan komen in de E-divisie.