Danny Hazebroek Excelsior

Excelsior verliest aansluiting met top, richt zich nu op Feyenoord

Door de 1-2 nederlaag tegen Paskie Rokus en zijn Vitesse lijkt Danny Hazebroek uitgeschakeld voor een topklassering. “Voor mij telt alleen de wedstrijd tegen Feyenoord nog.”

Excelsior-Vitesse: 1-2

De verdediging van beide ploegen had de zaakjes goed op orde, waardoor er weinig kansen waren. Pas na 20 minuten speeltijd was er een grote kans met een schot op de paal van Excelsior. Daarna was er snel een kans voor Vitesse, echter was de eerste helft vooral een tactisch steekspel.

In de tweede helft wist Danny Hazebroek wel snel te scoren via Griezmann, waarmee Excelsior dus op een 1-0 voorsprong kwam. Paskie Rokus en zijn Vitesse lieten veerkracht zien door met een mooie aanval over veel schijven de score snel weer gelijk te trekken.

Beide ploegen gingen vol voor de overwinning, en het was Rokus die in de 88ste minuut de winst wist te pakken via een lange bal naar voren en een knappe goal.

Door de nederlaag lijkt een plek bij de eerste twee, die recht geeft op deelname aan de FUT Regional Finals in Madrid, uit het zicht voor Hazebroek. Op de voorlaatste speeldag treft hij aartsrivaal Feyenoord. “Voor mij telt eigenlijk alleen die wedstrijd nog”, sprak hij na afloop.

 Willem II-Go Ahead Eagles: 2-1

Daniel Kuipers had duidelijk het overwicht met Willem II, waardoor Ian ter Schuur het van counters moest hebben. Go Ahead Eagles had echter de grootste moeite om bij het strafschopgebied van de Tricolores te komen. Kuipers wist het overwicht lange tijd niet in de score naar voren te laten komen, maar koos het beste moment voor een doelpunt, namelijk op slag van rust.

Vijf minuten in de tweede helft wist Willem II zelfs de marge op twee te zetten, waardoor een eerste overwinning voor Ter Schuur steeds verder weg leek. Ondanks de snelle aansluitingstreffer van de Eagles en het keren van een penalty wist Ter Schuur het toch echt niet voor elkaar te boksen om het tij te keren en bleef het 2-1.

FC Twente-NEC: 0-2

Ondanks dat er in de eerste helft niet werd gescoord, werd er naarstig naar doelpunten gezocht en regende het kansen aan beide kanten. Wat in de eerste helft niet wilde lukken, werd snel waarheid in de tweede helft met de 0-1 van Romano Jansen voor NEC.

Door de goal had Jaimy van den Boogaard het erg moeilijk en kwamen de tukkers er niet meer uit. Jansen hield de druk er goed op met een aantal kansen en de 0-2 tot gevolg, waarmee de overwinning naar Nijmegen ging.