Esporters Ajax na strafschoppen weer onderuit tegen Schalke 04

Net als vorige week weten Dani Hagebeuk en Koen Weijland de strijd met Tim Latka en Cahin Yasarlar niet te winnen. In de best-of-5-serie zijn de Duitsers met 3-2 te sterk.

Als voorbereiding op de return in kwartfinales van de Europa League namen de esporters van Ajax het dit keer in de eRoom van Schalke op tegen de twee Duitse toppers. De vorige ontmoeting eindigde in 4-1 voor Schalke.

Weijland mocht als eerste aantreden tegen Latka en keek op slag van rust tegen een 1-0 achterstand aan. Tien minuten voor tijd maakte Latka er zelfs 2-0 van en leek de wedstrijd gespeeld. Weijland kwam nog terug tot 2-1, maar kreeg geen kansen meer op de gelijkmaker.

Yasarlar, die onlangs Duits kampioen werd, nam het in de tweede wedstrijd op tegen Hagebeuk, die onlangs kampioen van Nederland werd en het werd een waar slagveld. De eerste slag was voor Hagebeuk, die in de tiende minuut op voorsprong kwam. Lang kon hij er niet van genieten want vanaf de aftrap maakte Yasarlar er 1-1 van.

Daarna ontpopte de wedstrijd zich tot een ware titanenstrijd waarbij beide esporters meerdere keren een voorsprong weggaven en het uiteindelijk 4-4 werd. Hagebeuk bleef het koelste in de strafschoppenserie en bracht zo de stand in de serie op 1-1.

In het 2vs2-duel kwamen de Duitsers op voorsprong maar nog voor de rust was het alweer 1-1. In de tweede helft leek ook dit dit duel op een verlenging uit te draaien, maar de Duitsers deden in de 84ste minuut waar Duitsers goed in zijn, scoren in de slotfase. In de blessuretijd gaven de Ajacieden Schalke echter een koekje van eigen deeg door de 2-2 te maken en alsnog een verlenging en even later een strafschoppenserie af te dwingen en die te winnen.

De Ajacieden moesten daarna nog maar een 1vs1-wedstrijd winnen om de return tegen Schalke winnend af te sluiten. Helaas ging Hagebeuk kansloos met 3-1 onderuit tegen Latka waarna de wedstrijd Yasarlar-Weijland de beslissing moest brengen.

De Nederlander nam in de 21ste minuut brutaal de voorsprong en hield die heel lang vast. Pas in de 80ste minuut kwam de Duitser op gelijke hoogte na een discutabele strafschop. Weer moest er een verlenging aan te pas komen en weer leek de wedstrijd beslist te worden door een strafschop. Dit keer was het er echter een die gegeven werd in de eerste helft van de verlenging aan Yasarlar. Weijland bleef echter koel en pakte de inzet.

Weer kwam het aan op strafschoppen, maar de Ajacieden wisten helaas niet hun derde serie van de dag te winnen.