Esporter Oranje in Arena onderuit tegen Italië

Tijdens de rust van de oefenwedstrijd tussen Nederland en Italië in de Arena werd er ook een digitale strijd uitgevochten. Gelegenheids-esporters Jan Willem Molendijk en Fabio Denuzzo stonden tegenover elkaar.

Molendijk had zich gekwalificeerd voor het onderonsje via de online Fan Battle Qualifier. Daarmee had hij sowieso een mooie dag, aangezien hij samen met een vriend een VIP-Experience kreeg aangeboden in de Amsterdam Arena. Daarnaast mocht hij na afloop een Oranjeshirt met zijn naam erop mee naar huis nemen. Hiervoor moest hij natuurlijk wel de Nederlandse eer verdedigen tegenover Denuzzo.

Molendijk en Denuzzo in actie in de Arena. Commentator René Treur kijkt toe (Foto: René Treur)

De wedstrijd, die van commentaar werd voorzien door E-Divisie-commentator René Treur, werd vooral beheerst door een slechte verbinding. Daardoor was niet de gehele wedstrijd goed te volgen.

Het duel begon vrij slordig en het duurde even voordat er spannende momenten te beleven waren. Een vrije trap van Denuzzo werd gekraakt waarna Molendijk een grote kans voor Nederland creëerde en Italië het vuur na aan de schenen legde.

Het was echter Italië dat op slag van rust 1-op-1 met keeper Jeroen Zoet kwam en zodoende de 0-1 wist te maken. De tweede helft golfde op en neer waarbij Molendijk te lang door bleef combineren waardoor het telkens net niet tot een schot kwam. Zodoende bleef de stand onveranderd en ging de winst van deze Fan Battle naar de Italiaan Denuzzo.