Esport-publiek blijft maar groeien

De aandacht van de fans voor esport wordt alleen maar groter, blijkt uit onderzoek van Business Insider.

Het aantal kijkers van grote events liep al in de miljoenen. Zo had een van ’s werelds grootste esport-events, Intel Extreme Masters, vorig jaar al 34,1 miljoen kijkers via streamingdiensten. Dit jaar zijn de streams van IEM door maar liefst 46 miljoen mensen bekeken.

Wie had ooit kunnen denken dat je doodnormale buurjongen of -meisje een miljoenenpubliek weet te boeien in een virtuele strijd? Sterker nog, naast de miljoenen kijkers online zijn dit misschien wel de helden die binnenkort wekelijks volle stadions trekken. Zo kwamen er vorig jaar 113.000 bezoekers naar het event om live de wedstrijden mee te maken, dit jaar werd het event live door maar liefst 176.000 mensen bezocht.

Sponsor Intel kan wat betreft exposure ook tevreden terugblikken op het event. Via sociale media werden ook nog eens 55 miljoen fans bereikt die samen goed waren voor 255 miljoen impressies. Dit was vorig jaar met 30 miljoen een stuk minder. Niet geheel vreemd dat IEM het langstlopende esport-event is en meteen ook Intel’s langstlopende online marketingcampagne.

Bron: Business Insider