ESL Benelux Championship

ESL Benelux Finales worden gehouden in de Johan Cruijff Arena

De Johan Cruijff Arena wordt het speelveld voor een groots ESL eSports-toernooi. Facebook en ESL slaan vanaf nu ook meteen de handen ineen om wedstrijden te livestreamen.

Bezoekers zijn welkom tijdens de ESL Benelux finales in de Johan Cruijff Arena die gehouden worden op 24 juni. Het gaat dan om Counter-Strike: Global Offensive, Hearthstone en League of Legends, drie zeer populaire games die gigantisch zijn in de eSports. Deze bezoekers kunnen neerstrijken in de prachtige stoelen van de Koninklijke tribune voor het spektakel op het veld en in het hoofdgebouw kunnen zij zich vermaken met verschillende gaming-activiteiten.

ESL Benelux was ook de kracht achter de E-Divisie en landskampioen Dani Hagebeuk en mede-Ajacied Koen Weijland zullen tijdens het ESL Benelux Evenement verschillende showmatches van Ajax houden in FIFA. Formule 1 is sinds het succes van Max Verstappen in Nederland weer helemaal hot, en daarom nemen Neerlands beste eRacers het tegen elkaar op de dag voor de Europese Grand Prix. Bezoekers hebben ook de mogelijkheid om in een Formule 1-simulator een toptijd neer te zetten.

Verder gaan Facebook en ESL een samenwerking aan om eSports te gaan livestreamen. Er wordt gesproken over ruim 5500 uur eSports livestream waarvan 1500 uur exclusief voor Facebook.