Eredivisieclubs stappen op mooi moment in esport

Hoewel de esport in Nederland nog in de kinderschoenen staat, heeft de Eredivisie er goed aan gedaan op dit moment in te stappen. De Nederlandse marktonderzoeker Newzoo komt namelijk met de volgende conclusie. De wereldwijde markt voor esport krijgt naar alle waarschijnlijkheid een omvang van ruim 500 miljoen dollar in 2017 en groeit in de komende 3 jaar door tot 1,5 miljard dollar.

De grote vraag is natuurlijk: Hoe gaan clubs uit de eredivisie hier straks mee om? Ontstaan er misschien zelfs pure eclubs die helemaal niet gelieerd zijn aan de traditionele voetbalclubs? Het zou een logische stap kunnen zijn dat het oprichten van een eigen E-Divisieclub een mogelijkheid wordt zonder dat je een traditionele voetbalclub nodig hebt als basis.

De grote vraag is natuurlijk of het hier net zo spectaculair wordt als in bijvoorbeeld Amerika of Azië. Zitten we binnenkort met z’n alleen in de Amsterdam Arena of De Kuip naar een FIFA 17-toernooi te kijken en scanderen we dan de naam van de man/vrouw met de controller? De tijd zal het leren, en wij houden je graag op de hoogte van alle ontwikkelingen op gebied van de E-divisie!