Eerste zege Willem II, hattrick Pelé doet Heerenveen de das om tegen Excelsior

Daniel Kuipers pakt in de slotfase tegen Stefan Vellinga voor het eerst de volle buit. Danny Hazebroek legt Niels Krist over de knie.

Willem II-PEC Zwolle: 2-1
Dit duel tussen Daniel Kuipers (Willem II) en Stefan Vellinga (PEC Zwolle) begon spetterend. De eerste aanval van de wedstrijd was namelijk meteen raak. Via Luis Suárez maakte PEC Zwolle de 0-1. Geheel vlekkeloos verliep de wedstrijd niet, zo klaagde Kuipers over lag en bleken zijn instellingen verdwenen.

Daarna ging het duel steeds meer gelijkop, al leek Zwolle iets meer de overhand te hebben. Grote kansen kwamen er niet, tot aan de laatste minuten. Zwolle kreeg een kansje, maar uit de counter tekende Kostas Manolas voor de 1-1 van Willem II. Zwolle leek van slag en nog geen minuut later maakte Radja Nainggolan de 2-1. Het betekende de eerste overwinning van Willem II in de E-Divisie.

Vellinga baalde flink van de nederlaag: “Na de 1-1 raakte ik helemaal van slag. Dit was dramatisch, helemaal onnodig.”

Check hieronder de comeback van Kuipers.

Excelsior-sc Heerenveen: 5-1
Vooraf leek het duel tussen de nummer vier en nummer zes van de E-Divisie een spannende pot te worden, maar na een gelijkopgaand begin stelde Hazebroek orde op zaken. Hij gaf Niels Krist geen ruimte meer en stond vlak voor rust al op 2-0 door twee goals van legende Pelé. sc Heerenveen kreeg via Viera nog wel een gigantische kans om de rust in te gaan met 2-1, maar oog in oog met Neuer schoot hij hoog over.

Nadat Pelé zijn derde maakte in de 55ste minuut was de wedstrijd gespeeld. Via James Rodriguez en Gareth Bale liep Hazebroek uit naar 5-0, waarna Krist met Willian nog voor de eretreffer tekende.

Heracles-FC Utrecht: 2-1
De wedstrijd tussen Bryan Hessing (Heracles) en FC Utrecht (Lode de Boo) bleef lang spannend. Hessing opende de score door met Lionel Messi fraai een vrije trap binnen te schieten. De Boo was daarna de bovenliggende partij, had in de eerste helft maar liefst 64 procent balbezit, maar na een goal van Desailly gingen de twee met een 2-0 stand de rust in.

In de tweede helft probeerde Hessing de boel dicht te gooien door 5-3-2 te gaan spelen, maar toch wist FC Utrecht via N’Zonzi te scoren. De spanning nam toe, maar beide spelers kwamen niet meer tot scoren.