Frank-van-der-Slot-en-Quinten-van-der-Most

Eerste verlies Excelsior in E-Divisie, Feyenoord wint Rotterdamse derby met Sparta

Het duel voor plek 2 in de E-Divisie werd met slechts één goal beslist en de Rotterdamse derby kende uiteindelijk een terechte winnaar.

AZ Alkmaar-Excelsior: 1-0
Het topduel in speelronde 25 tussen Aristote Ndunu en Danny Hazebroek ging om plek 2 in de E-Divisie. Met maar één punt verschil stond Ndunu met AZ bij aanvang op de vierde plek en Hazebroek wist tot nu toe de tweede plek vast te houden voor Excelsior.

Excelsior opende het schouwspel met drie kansen op rij, ingeleid door een wereldkans die op de paal uiteenspatte, maar niet resulteerde in een goal. AZ wist vervolgens de controle te houden met een 0-0 ruststand. Excelsior had een aantal grote kansen, maar een legendarische Manuel Neuer hield de Alkmaarse club op de been.

Na veel kansen over en weer, wist Ndunu na ruim een uur spelen de score te openen vanuit een counter. Excelsior probeerde naarstig een eerste E-Divisie verlies te voorkomen, maar de controle was bij AZ en Ndunu wist zodoende de winst over de streep te trekken.

Sparta-Feyenoord: 1-2
De Rotterdamse derby werd gespeeld met een donkere bal, waardoor deze voor de kijker thuis erg slecht te zien was. Desondanks was de spanning van de gezichten af te lezen in deze spannende pot.

Quinten van der Most opende de score voor Feyenoord al in de 3de minuut via Cristiano Ronaldo. Feyenoord bleef in de eerste helft makkelijk overeind tegenover het Sparta van Frank van der Slot. In de tweede helft wist Van der Slot uit een counter wel te scoren voor de Spartanen. De welbekende FIFA-tactiek om met vijf verdedigers de wedstrijd uit te spelen wierp voor Van der Slot geen vruchten af, want na een aantal grote kansen voor Feyenoord wist Van der Most de winnende treffer te maken enkele minuten voor het eindsignaal.

PEC Zwolle-Vitesse: 1-1
Stefan Vellinga (PEC Zwolle) en Paskie Rokus (Vitesse) speelden een saaie eerste helft waarin de twee ploegen elkaar in balans hielden. In de tweede helft pakte Vitesse een snelle voorsprong, waarna Vellinga met zijn PEC gedwongen werd meer de aanval te zoeken. Dit was dan ook niet zonder resultaat: 1-1.

Helaas voor de kijkers wisten Vellinga en Rokus het evenwicht weer te herstellen met als resultaat, weinig kansen en geen goals in het verdere verloop van de wedstrijd.

Bekijk hieronder de uitslagen en check hier de E-Divisie stand.