Romal Abdi (l) en Quinten van der Most nemen het tegen elkaar op dit weekend

E-Divisie speelronde 24 in teken van ‘Super Sunday’ en overstap naar Xbox

Er staat een hoop te gebeuren deze week in de E-Divisie met de krakers Ajax-Heracles en Feyenoord-PSV. En vanaf nu worden de wedstrijden gespeeld op de Xbox One.

FIFA-veteranen weten er alles van; de voordelen van spelen op je ‘thuis’-console. Als je gewend bent om te spelen met je vertrouwde PlayStation-controller is het altijd lastig om de switch te maken naar een Xbox-controller en andersom. Daarom is in de E-Divisie gekozen om de wedstrijden te spelen op beide consoles, zo blijft het speelveld voor alle esporters gelijk. Deze week wordt de overstap naar de Xbox One gemaakt.

De Xbox-opstelling van Dani Hagebeuk (Bron: Facebook/DaniHagebeukFIFA)
De Xbox-opstelling van Dani Hagebeuk (Bron: Facebook/DaniHagebeukFIFA)

Naast de console-ruil staat speelronde 24 ook in het teken van enkele topwedstrijden. Feyenoord-PSV, het duel dat zondag op de rol staat, is op de velden een topper ongeacht de stand in de competitie, en in de E-Divisie is dit uiteraard ook het geval. Quinten van der Most en Romal Abdi staan gelijk in punten dus dit kan voor beide esporters een sleutelwedstrijd zijn.

Verder staan Ajacied Dani Hagebeuk en Heraclied Bryan Hessing tegenover elkaar. In dit geval zijn vooral de esporters zelf bepalend voor het spanningsgehalte. Nederlands kampioen Hagebeuk staat fier bovenaan in de E-Divisie, en de kwaliteiten van Hessing, ook terug te vinden in de top, werden onlangs bevestigd met het eerste sponsorcontract voor een E-Divisionist.

Zodoende is het een enerverende week in de E-Divisie. Bekijk hieronder het programma van speelronde 24.

Programma speelronde 24